7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Halawa - Sudzi ka halawa (z szafranem i gałką muszkatołową)

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Też robiłam pierwszy raz , i o dziwo mi wyszło jak u Kriszny na Woodstock :). Dałam trochę więcej rodzynek i orzechów. W ogóle to gotuję potrawy z książki kucharskiej Kriszny, ta jest jedną z prostszych. Powodzenia w pichceniu :)
dotA
~dotA 2011-01-28 00:24:13.836

kubek cukru, kubek kaszy może ciut więcej rodzynki zamiast orzechów gotowałem razem z rodzynkami daktyle posiekane. Bez gałki bez szafranu za to z aromatem waniliowym ;) i dało radę :P
~Kajetan 2009-08-06 19:08:15.977

kaszę manne można spokojnie uprażyć na teflonie bez tłuszczu :)
problem masła/margaryny rozwiązany :)
~aga 2008-01-13 00:00:00.0

Uważajcie na gałkę muszk. Ja przedasziłam! Ale potrawa wyszła zdatna do spożycia, zwłaszcza, że przygotowywałam ją po raz pierwszy w życiu.. Aczkolwiek na Woodstock kiedy żywiłam się w Pokojowej Wiosce Kryszny było lepsze. Mówią, że praktyka czyni mistrza! Następnym razem skorzystam z nabytego doświadczenia:)
~Czarna 2006-08-12 00:00:00.0

Dzisiaj zrobiłam sobie halawę na obiadek.
Przepis miałam identyczny- z ksiązki pt. Kuchnia Kryszny. Muszę przyznać, iż całkiem niezłe jest to jedzonko, z tymże dla mnie jak za dużo cukru. Następnym wrzucę o połowę mniej. I radzę uważać na gałkę muszkatołową, bo ma bardzo intensywny smak. Ja trochę z nią przesadziłam ... :)
~stepowa 2004-09-20 00:00:00.0

Nie wiem jeszcze czy to dobry przepis czy nie, powiem jak spróbuję, jadłam kiedyś halawę i była super.
~matken 2002-02-11 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas