7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Pieczone buraki z papryką i cebulą - do słoików

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

No dobra, sama też się wzięłam za ten przepis. Na 1 szkl. octu jabłkowego 5% dałam 1 szkl. wody. A na 2 kg buraków 1 płaską łyżkę soli i 2 cukru - mimo wszystko to naturalne konserwanty, a wolę doprawić teraz niż po otwarciu. Z 2 kg buraków wyszło mi 8,5 dżemówki (po 370 ml).
patrycccja 2010-10-19 22:31:27.295

Nie mam dużego doświadczenia w przetworach, ale do tej pory prawie zawsze używałam octu jabłkowego i wszystko było w porządku. Sól i cukier to też konserwanty - utrudniają, a w pewnym stężeniu nawet uniemożliwiają rozwój żywych organizmów (np. pleśni).
patrycccja 2010-10-08 15:24:08.152

Mam pytanko. Czy ocet musi byc? Czy to jest jakis konieczny konserwant? Jesli tak czy moze byc jabłkowy? Rozumiem zatem, ze sól i cukier nie jest konserwantem , tylko służy celom smakowym?
~Honia 2010-10-08 12:32:18.28

Szklanka octu na jaką ilość wody?
patrycccja 2010-09-10 14:22:44.308

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas