7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Migdałowe księżyce (kruche ciasteczka)

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Po komentarzu Patrycji rozwazam uzycie masla migdalowego zamiast margaryny. I na pewno dam mniej cukru (ksylitolu), bo nei lubie za slodko
~ksz 2015-12-08 15:09:14.921

...a dupka rośnie :) to mój nr 1 jeśli idzie o ciasteczka. wstyd się przyznać, ale na surowo też mi smakują. kruche, pyszne, miodzio w gębie :)
Ashabella 2014-09-18 20:02:06.682

ja mam chyba lepszy piekarnik, po 20 minutach w 200 stopniach pierwsza partia mi się conieco zwęgliła ;) (szczególnie w tym najmocniej nagrzanym kącie piekarnika ^^) ale nawet zwęglone ciasteczka są pyszne! nie bardzo słodkie i całkiem migdałowe.
sonnentau 2013-02-26 22:26:46.994

Faktycznie są smaczne, choć nie czuć migdałów, raczej wanilię. Ja bym dodała do ciasta troszkę soli, żeby smak ciasteczek był pełniejszy, nie taki płaski. Świetne z domowym dżemem truskawkowym :) Osobiście następnym razem poszukam przepisu, gdzie migdały bardziej dominują i gdzie nie ma margaryny, ale ogólnie ciasteczka są bardzo dobre. I cudownie pachną! :)
patrycccja 2012-05-12 21:38:00.484

Jak dla mnie ciastka są bez smaku. Powinnam chyba dodać ze 2 zapachy migdałowe, ponieważ smak i aromat migdałów gdzieś zniknął.
Hannah2006 2012-05-12 15:26:27.172

Ok, sama sobie odpowiem, wychodzi 34 księżyce :) A smak - c u d o w n y!
Asiu 2012-04-27 17:07:29.416

Ile z tych proporcji wychodzi ciasteczek?
Asiu 2012-04-26 20:55:44.322

Zdjęcie, które zostało wklejone do tego przepisu, pochodzi z dodatku kulinarnego do niemieckiej gazety z lat 90-tych. Najwyraźniej autorzy "moich wypieków" korzystają z tej samej bazy zdjęć.
kruszonka 2011-04-25 22:11:05.6

Oj tam, co za to grozi... kto sie będzie o zdjęcie sądzil, pls ;) Ale zwykła przyzwoitość by wymagała nie podbierać cudzego. Ale póki co: mogę linka do oryginału? Jakos nie moge namierzyć. Kruszonka to raczej nie autorka wskazanego bloga, wiec zdjecia usunę. Rzecz jasna.
patrycccja 2011-02-12 16:50:29.312

Zdjęcie, które zostało wklejone do tego przepisu pochodzi z blogu kulinarnego "moje wypieki". Dziewczyny, zastanówcie się zanim wkleicie obce zdjęcia. Za to grozi kara!!
Natka 2011-02-11 11:07:52.131

Mi nie wyszły. Robiłam wg przepisu i się wszystko rozjechało. Za mało mąki chyba jest. Nie ma proszku ani nawet sody...Pierwszy przepis z puszki, który okazał się niewypałem :-(
~Kasia 2011-02-10 13:28:13.215

upiekłam w kształcie serc, bez migdałów i nie obtoczyłam w cukrze pudrze, ale wyszły przepyszne!!! :)
do ciasta dodałam również cukier waniliowy - w przepisie nie było...piekłam na termoobiegu 150st. przez 20minut, potem w 100st. 15minut leżakowania - bałam się je spiec, a były w środku takie... nie surowe, ale...
eli_winter 2010-12-13 22:52:33.268

Dzięki, Kuna, za wskazówkę. Piekarnik był nagrzany. Może Niemcy mają jakieś szybsze piekarniki, bo u znajomych też to trwało dobre 20-25 minut.
kruszonka 2010-02-25 12:32:47.825

A może wstawiłaś do zimnego piekarnika? Wtedy nic dziwnego, ze piekły się długo - zanim piekarnik się nagrzeje to trochę czasu mija... Male ciasteczka lepiej wstawiać do nagrzanego, bo inaczej zanim się upieką, mogą za bardzo się wysuszyć.
~Kuna 2010-02-25 11:04:49.032

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas