
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
<< powrót do przepisu
Najprościejsza pasta w świecie - ze strączkowców i manny- Komentarze do przepisu -
jeśli chodzi o świeżą trawę cytrynową to ja zazwyczaj robię tak: kładę ją na desce do krojenia, przygniatam drugą deską i staję na niej. jak twardsza trawa to i poskaczę. taką, pięknie pękniętą gotuję razem z potrawą, w tym przypadku fasolą. jak jest ładnie popękana to cały aromat wchodzi w potrawę. po ugotowaniu wyrzucam
~Joa 2012-04-11 15:17:40.791 ![]() patrycccja 2012-01-09 17:03:24.98
Dobra, a jeżeli chcę zrobić wersję indonezyjską, to jak trawę cytrynową oporządzić? Swieża jest twarda, no i wrzucenie jej do pasty ot tak chyba nie wchodzi w grę, hm? Nie mam z nią doświadczenia-dlatego pytam.
sieja88 2012-01-09 02:06:19.068
Ja bym użyła błyskawiczną.
~pat 2011-09-05 17:08:13.029 ![]() orzechova 2011-08-25 13:15:45.363 ![]() patrycccja 2011-04-05 16:09:16.583 ![]() MEDeah 2011-04-05 11:25:48.931
bez sensu ten niby żart w nazwie. wcale nie śmieszny i tylko razi. skąd ktoś ma wiedzieć, że to celowe? (podobno..) przynajmniej by to ubrać w cudzysłów.. e tam.
~ium 2010-08-13 00:54:49.201 ![]() pozdrawiam wszystkich polonistów hannzi 2010-06-04 12:37:06.596 ![]() xxl 2010-04-24 13:57:05.309 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Jeśli trawa cytrynowa jest naprawdę świeża, to pokroić w cieniutkie plasterki lub półplasterki (jak dymkę), a jeśli jest twardawa taka jakby zdrewniała to zetrzeć na tarce metalowej. Ja tak robię. Ale pomysł z deseczkami superancki.
A pastę robię podobną, tylko manny nie dodaję. Po prostu ugotowane na miękko strączkowce (u mnie zwykle czerwona soczewica lub groch), trochę oliwy i przyprawy. Robię słoik 0,5 l i mam na kanapki na tydzień. A potem od nowa z innymi przyprawami.
~Marta 2013-03-18 22:25:20.255