7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
<< powrót do przepisu
Dietetyczne "pesto" di prezzemolo (z natki pietruszki)- Komentarze do przepisu -
Pozytywne zaskoczenie! :) Zrobiłam wczoraj jako dressing i wyszło zdecydowanie bardziej gęste niż to na zdjęciu - bardziej jak pasta, choć trochę rzadsze niż prawdziwe pesto. Zdecydowanie wymaga doprawienia - na pół porcji dodałam 1/2 łyżeczki soli, chyba 7 łyżek soku z cytryny i 6 słodkiego sosu chili (przy okazji rozrzedzając całość :). Jako dressing do sałaty było świetne i wcale nie "zajeżdżało" surową natką. Można by go dodać całkiem sporo gdyby było mniej czosnku. Tak czy siak w tej postaci można "przyswoić" znacznie więcej natki niż dodając posiekaną do surówki, a kolor... niesamowity :D
patrycccja 2012-08-15 12:43:05.086
To faktycznie bardziej na dressing wygląda. Mathilda, do czego to używasz?
patrycccja 2012-05-23 19:47:42.028
Ojjjj nie zgodzę się z tym przepisem. Pesto (jakiekolwiek) ma konsystencję dipu/majonezu/smarowidła do pieczywa. To coś na zdjęciu wygląda jak zupa pietruszkowa. Woda jako składnik pesto? Włosi by chyba rewolucję zaczęli.
Oryginalnie w pesto di prezzemolo powinny być orzechy (najlepiej podprażone wcześniej), które ewentualnie można zastąpić pestkami dyni lub słonecznika - to one nadają kremową konsystencję pesto. No i niestety ser, który ja omijam w jakimkolwiek pesto, bo jestem na diecie wegańskiej. Dodaję natomiast łyżkę kaparów, ale już i ich nie miksuję, żeby nie straciły swojego kształtu. ~Marta 2012-05-23 13:32:42.492
Ja do mojego dodałam jeszcze kilka orzechów włoskich i pestek dyni. Mniam, mniam!
losbimbos 2011-11-19 18:09:15.779 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
mathilda 2013-03-05 20:13:53.632