7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Wymarzone ciasto czekoladowe z silken tofu

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Patrycja,dzieki za przepis, i za wszystkie inne Twojego autorstwa ktore uzywam; ciasto wyszlo wspaniale,dodalam awokado i orzechy ; dopiero co wyjelam z piekanika i pachnie przepysznie; dzieki jeszcze raz! pozdrawiam
Namaste 2015-11-11 22:40:08.129

Uwielbiam je! Robiam juz kilka razy, zwykle pomijam kawe (dodaje rum) i dorzucam troche kandyzowanej skorki pomaranczowej i szczypte przyprawy korzennej. Mmmm, pycha :). Wydaje mi sie, ze maliny lub wisnie tez by swietnie pasowaly, bo tez bosko sie komponuja z czekolada. Ale to jeszcze przede mna ;).
fylwia 2012-04-13 18:55:39.396

Zrobiłam dzisiaj na polepszenie nastroju ;-) Surowe ciasto bardziej przypomina mus czekoladowy niż brownies, ale po upieczeniu spoko. Tylko następnym razem dam więcej cukru, bo za mało słodkie było. Może dlatego, że dałam czekoladę 70% i jednak likier kawowy a nie napar z kawy. Zrobiło się takie bardzo wytrawne, niedeserowe. Posypałam cukrem i poszło w try miga :)
Acha, i robi się błyskawicznie, więc jeśli trzeba coś natychmiast to jak znalazł.
~Olalalala 2012-03-12 16:39:56.375

Nie, nie zgodzę się. To ciasto i tak wychodzi niskie, wystarczająco niskie, a powinno być właśnie takie wilgotne, "kleiste" - tak jak brownies. W żaden sposób nie przypomina zwykłego puszystego ciasta.
Kiedyś zrobiłam je ze zwykłego tofu, tak dla eksperymentu, i ze względu na obniżoną zawartość wody wyszło o wiele suchsze. Bardziej przypominało zwykłe ciasto, ale nie było już takie dobre :/
patrycccja 2010-11-30 22:49:30.607

WSZYSTKO FAJNIE TYLKO FORMA POWINNA BYC 20X30 BO TAKTO BUDYN WYCHODZI ZE SKORKA PRZY TYCH PARAMETRACH SKLADNIKOW I CZASU PIECZENIA..
~LUCY 2010-11-30 21:38:30.715

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas