7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Pęczak moczony ("surowy")

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

można moczyć brązowy ryż.
patrycccja niestety smak moczonych ziaren zawsze ma do siebie, że jest `mączysty` sama średnio przepadam. przetestowałam brązowy ryż i gryczaną kaszę... czas na pęczak. :)
aloha2p 2013-08-02 13:15:37.769


Zawiodłam się - namoczony pęczak w ogóle nie przypomina gotowanego. Smakuje surowizną, jak świeżo wyłuskane z kłosa ziarna pszenicy.
Dobra strona jest taka, że pęczak przed gotowaniem tak czy siak należy namoczyć, więc można przetestować ten patent, a później zawsze można go jednak ugotować :)
patrycccja 2012-04-14 20:47:45.19

a zaciekawiło mnie to:). Ryżu nie próbowałam moczyć, spróbuje i dam znać
veganjihad 2010-08-09 21:04:48.328

Swietny pomysl i sposob na zaoszczedzenie energii oraz czasu :)

Czy mozna tak samo postepowac z brazowym ryzem?
~ikkka 2010-08-08 22:01:15.19

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas