7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
<< powrót do przepisu
Makaron z sosem Alfredo (z silken tofu)- Komentarze do przepisu -
Super Marta, bardzo się cieszę :D Mi też do tego typu sosów bardzo pasują zielone warzywa - nie wiem czemu, ale koniecznie musza być zielone. Dokładnie tak jak u ciebie - najlepiej groszek (oczywiście nie konserwowy), brokuły lub JARMUŻ, dużo jarmużu! :)
patrycccja 2016-02-28 18:11:04.22
Dużo się zmieniło w ciągu kilku lat :)
Silken tofu jest dostępne w prawie każdym supermarkecie. Płatków drożdżowych może nie ma na sklepowej półce, ale online do dostania bez problemu, a ich cena przy zakupie większej ilości też nie jest już taka wysoka. Chciałam tylko napisać, że często robię ten sos. Jest przepyszny, bardzo sycący i błyskawicznie się przygotowuje. Sos można przygotować w czasie gotowania makaronu. Ja lubię dodać do tego coś zielonego - brokuła gotowanego na parze, zblanszowany groszek lub jarmuż. Zgadzam się, że bardzo tutaj pasuje gałka muszkatołowa, której normalnie nie znoszę :) Jeden z najlepszych i najczęściej robionych przeze mnie przepisów z Puszki. Dzięki :))) ~Marta 2016-02-18 12:40:35.15
Z tym, że płatki drożdżowe są drogie, to się nie zgodzę. 10-15 zł za 150-200g płatków, które de facto są przyprawą i starczają na dłuuuuugo, to na prawdę nie problem. Z ciekawości zerknęłam i nawet tak pospolita przyprawa jak pieprz ziołowy, i to tańszej firmy, kosztuje prawie 70zł/kg więc porównywalnie ;)
Kupujcie płatki drożdżowe bo są pycha i zdrowe! :) A w tym przepisie to przede wszystkim one nadają smak, więc tym bardziej polecam :D patrycccja 2012-02-08 14:14:51.774
Bardzo smaczne chociaż kupienie silken tofu w Polsce graniczy z cudem (nie ma na evergreenie). Skorzystałam z uprzejmości znajomej, która jedną nogą mieszka w UK.
Sos jak dla mnie genialny choć nijak się ma do oryginalnego Alfredo, może dlatego że nie dałam płatków drożdżowych (za drogie i też trudno dostępne). Poza tym trzymałam się przepisu (dodałam sporą szczyptę gałki muszkatołowej i maleńką cayenne). Jedliśmy z fusilli i z sałtką z brokułów i ogórka kiszonego. Pyszne i bardzo sycące. Dziękuję za przepis na pewno do niego wrócę. ~Marta 2012-02-07 23:05:26.204
Haha, nigdy nie próbowałam oryginału, więc nie mam porównania. Tym bardziej się cieszę z takiej oceny :D
patrycccja 2011-12-30 20:40:41.475
genialny odpowiednik sosu alfredo! ja jeszcze dodałam ciecierzycy (też zmiksowałam ;)) a do tego robiłam to tylko 20 minut! ;P
~mario 2011-12-30 19:20:23.284 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~Ania 2019-01-16 13:37:08.441