7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Kotleciki ziemniaczano-gryczane z dodatkiem marchewki

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Są pyszne, ale koniecznie trzeba dodać coś na "usztywnienie". Trochę mąki ziemniaczanej i smażą się bezproblemowo.
moni 2013-11-03 16:09:15.979

dobre sa tez wszelkie wytloczyny po mleku orzechowym/ z nasion. Ja zawsze po zrobieniu mleka np. slonecznikowego wytloczyny odkladam na talerzu na kaloryfer, badz w innej suche miejsce, potem trzymam je w sloiku i "utwardzam" nimi kotlety, pasztety itp :)
efedrina 2013-04-12 10:35:28.02

do tego, co napisala Patrycja dodam jeszcze mąkę grochową/z cieciorki dla bardziej zwiezlej konsystencji
efedrina 2013-04-12 10:33:43.143

Świetne połączenie składników, chociaż jeszcze bym te kotlety dopracowała. Świeżo smażone są miękkie, można je wręcz rozsmarować. Dopiero po odstaniu w lodówce robią się "solidniejsze". Dobrze by im zrobił dodatek zmielonych pestek słonecznika, a dla bardziej zwartej konsystencji mąka ziemniaczana lub kaszka kukurydziana (sucha, nie gotowana), i to sporo (no nie wiem, bardziej pół szklanki niż łyżka). Oprócz koperku powinny jak dla mnie dominować przyprawy tj. pieprz ziołowy, czosnek, imbir, pieprz, a do tego trochę gałki i wyrazistych ziół (cząber, tymianek).
patrycccja 2013-04-11 16:28:04.634

Kotleciki wspaniałe :) Przy drugim gotowaniu zapomniałam ugotować marchewkę więc starłam ją na tarce z drobnymi oczkami. Do masy dodałam łyżkę mąki ziemniaczanej żeby się bardziej "lepiło"
Feria 2013-04-05 19:22:27.806

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas