7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
<< powrót do przepisu
Fasolka biała w sosie pomidorowym (z tofu wędzonym lub bez)- Komentarze do przepisu -
Zastanawiam się ile użyć fasoli suchej do tego przepisu żeby wyszło tyle ile 2 puszki fasolki... :) Chyba jakąś szklankę?
~Flora 2015-08-24 01:40:00.903
W ramach porządków wiosennych znalazłam w szafce "dyżurną" puszkę czerwonej fasoli. Zrobiłam potrawę wg przepisu. Właśnie zajadam się nią, ale z kaszą krakowską (gryczana łamana, gotuje się błyskawicznie). Nareszcie coś konkretnego po truskawkach i czereśniach. Polecam. Konkretne i pikantne.
Dana 2014-06-23 14:07:11.942
jeżu, jak ja dawno nie jadłam fasoli...
~anulka 2014-05-11 23:44:02.39
Jestem pod wrażeniem. Przepyszna. Syn i dzieci sąsiadów zajadają ze smakiem. Mam nadzieję, że dla męża wystarczy:P
woman76 2014-05-11 13:31:12.15
Muszę przyznać, że przepyszne! Dobór przypraw robi swoje. Ja zrobiłam danie z połączenia białej i czerwonej fasoli. Zamierzam jeszcze nie raz skonsumować! :D
Greeney 2011-12-11 16:33:28.078
Po raz kolejny zrobilam i po raz kolejny sie zachwycilam. Ten przepis jest genialny! Jednak po kilku (udanych) probach przygotowania fasolki wypracowalam wlasny, lekko zmodyfikowany przepis. Cebulke smaze na wiekszej ilosci oliwy, zeby wszystko razem dodac do sosu. Fasolke daje zarowno biala jak i czerwona-w proporcjach pol na pol. Do tego duuuuzo pieprzu!
dak0ta 2010-12-15 20:58:15.093
Wyszła bardzo smaczna:) oprócz cebuli podsmażyłam też marchewkę i całość poddusiłam. Potem dopiero dodałam przecier pomidorowy (bo pomidorów w puszce nie posiadam w swoich zapasach). Pomimo modyfikacji przepisu wyszło ok:).
jazgottt 2010-12-12 16:24:31.515
Zainspirowałaś mnie tym przepisem. Zmodyfikowałam go troszeczkę. Dodałam marchew i seler. Wcześniej starłam je na tarce i poddusiłam na oliwie z cebulą. Przyprawiłam to wszystko jw. oraz solą ziołową i gałką muszkatołową. Fasolkę ugotowałam sama.
Danie jak dla mnie wyszło rewelacyjne Natka 2010-11-19 22:26:38.764
Zawsze mam problem z doprawianiem potraw dlatego bardzo ucieszylo mnie podanie dokladnych proporcji przypraw. Wychodzi wspaniale. Daje w pelni zasluzony komplet gwiazdek.
dak0ta 2010-11-04 18:58:24.589
Tak sama z siebie nie za często miałabym ochotę na taką fasolkę - jakoś nie przepadam za daniami ze strączkowymi w roli głównej. Ale jak zrobi ją mój Wojtek, jak już zapachnie, zanęci... oj to chętnie wyjadam, bardzo chętnie :) Świetnie dobrane przyprawy.
patrycccja 2010-11-02 18:15:18.005 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Robię od lat fasolkę po bretońsku według przepisu mojej Mamy zamieniając kiełbasę na tofu wędzone. Przepis jest prawie identyczny do tego powyżej. Doprawiam jeszcze majerankiem i często dodaję marchew jak opisane w komentarzach.
Pyszne, zróbcie sobie pełen gar. Na drugi dzień jest jeszcze lepsze.
~Marta 2016-02-07 23:56:43.507