7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Lukier

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Te proporcje są złe. Wody dodaje się malutko. Bardzo się zdziwiłem, kiedy spróbowałem tego przepisu 😊
Lepiej używać cukru pudru, bo lepiej się rozpuszcza. Mieszankę ze zwykłym cukrem podgrzewałem w mikrofali.
~Krzysztof 2015-11-19 19:18:56.037


Niestety, lukier spływał z ciasta niczym woda i zupełnie się nie lepił. Przyklejone skórki, mak i migdały odpadają przy lada dotknięciu. Dałam jeszcze więcej cukru i nie pomogło. Być może wody powinno być 1/8 szklanki...
kruszonka 2012-12-23 21:57:14.795

Rada Any z aromatem pomarańczowym jest ekstra - nawet nie wiedziałam, że jest taki fajny! Zawsze używałam waniliowego lub migdałowego.
patrycccja 2010-12-27 18:19:01.46

lepiej nie dawać cytryny, gdyż lukier wtedy pęka( na drugi dzień). polecam aromat, powiedzmy pomarańczowy..
ana 2010-12-16 17:13:51.686

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas