7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
<< powrót do przepisu
Zdrowe wegańskie pierniczki (razowe lub graham)- Komentarze do przepisu -
Witam!
Czy pierniki wychodzą cienkie i chrupiące, czy miękkie i puszyste? pozdrawiam :) ~Kasia 2013-11-24 17:13:53.542
Ło, a ja nigdy nie przesiewałam mąki bo mi było szkoda tych wszystkich farfocli... Kupuję żytnią bio i ona jest raczej grubo mielona plus otręby. Wygląda to bardziej jak potłuczone ziarno z elementami mąki, niż mąka. Muszę przetestować mąkę, o której piszesz.
mathilda 2011-12-13 22:34:47.959
Przesiewanie pozwala nie tylko usunąć ew. zanieczyszczenia (np. kawałek sznurka), ale też napowietrzyć mąkę. A czy "wszystko co z niej najlepsze zostanie na sitku", to zależy od mąki. W Polsce "razowa" zazwyczaj oznacza niestety mąkę grubo mieloną albo wręcz białą wymieszaną w otrębami :/ Na evergreen.pl kupuję jednak mąkę razową, i to orkiszową (czyli z pszenicy orkisz), sprowadzaną z Czech, która jest drobno mielona i jest genialna nawet do naleśników :)
patrycccja 2011-12-11 14:05:45.963
Jaki sens ma przesiewanie mąki razowej? Wszystko co z niej najlepsze zostanie na sitku :/
Ale wyszły spoko :)) Zamiast masła dałam olej kokosowy (tutaj akurat może być i olej, ale są ciasta, gdzie tłuszcz musi być w postaci stałej i wtedy olej kokosowy jest idealny!) i syrop klonowy zamiast miodu, do tego kardamon, goździki, odrobinę pieprzu... mniami! mathilda 2011-12-08 20:59:11.023 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~Ewa 2013-12-22 17:33:00.371