7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Deser a'la tiramisu

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Pyszne! Przepis jednak nieco zmodyfikowałam - z braku Bielucha użyłam zwykłego śmietankowego serka homogenizowanego, do środka dodałam trochę startej czekolady, a na sam wierzch dodałam budyń waniliowy który wszystko ładnie połączył. Niemniej jednak tiramisu wyszło wspaniałe, delikatne i nieco kwaskowate :) Polecam!
tylkokurczaki 2013-07-15 22:40:08.825

Ten serek ma w składzie mleko pasteryzowane oraz czyste kultury mleczarskie. Ma on dośc gęstą konsystencję i w połączeniu z gęstym jogurtem po schłodzeniu utrzymuje ją i nie rozlewa się... A napewno jest mniej tłusty niż tradycyjny mascarpone(:
Nie wiem jak zachowa się sam jogurt po ubiciu, zawsze warto wypróbowac, byc może się sprawdzi
hankas 2010-12-12 17:20:02.801

Dobra, jako weganka potrzebuje doprecyzowania żeby móc zindeksować składniki tego przepisu - ten serek typu Bieluch to taki twarożek kanapkowy? Bo oni podobno produkują różne serki, również taki przypominający bardziej jogurt (i w składzie faktycznie ma tylko mleko i kultury bakteryjne). A jeśli chodziłoby jednak o ten "jogurtowy serek" to czemu nie wziąć po prostu więcej jogurtu?
admin 2010-12-12 13:49:51.89

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas