7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
<< powrót do przepisu
Pomidorowa pasta do kanapek ze słonecznika- Komentarze do przepisu -
Margaryny nie używam. Brak bazylii, pieprzu i oliwy. Więc przyprawione samą solą, no i olej zamiast oliwy. I jedyny minus taki, że nie mogę przestać jeść :D To już sobie wyobrażam, jakie pyszne byłoby z tamtymi składnikami!(poza margaryną)
RudyRydz 2013-06-25 09:34:15.59
Przecier to przecier, a koncentrat to koncentrat :D Przecier to 100% pomidory, ugotowane i przetarte przez sitko lub zmiksowane. Koncentrat to odparowany do możliwie stałej/kremowej konsystencji przecier. Po prostu skoncentrowany przecier, dlatego koncentrat :D
Luna7 2013-05-19 16:37:42.679
Czy przecier pomidorowy to inaczej koncentrat? Czy tez cos innego?
~Roma 2013-05-19 15:30:13.994
myślę że można :) pasta jest super! dodałam czochu, bazylii i innych paproszków. Mój faworyt- przepyszna z kiszonym ogórem, a banalna i szybka w przygotowaniu aż miło!
orzechova 2013-05-13 15:13:36.054
może głupie pytanie ale czy zamiast oliwy z oliwek można dodać normalnego oleju rzepakowego?
~wege 2013-05-09 20:35:29.403 pychotka! zrobiłam z dodatkiem czosnku, ziół, dodałam oliwy jka w przepisie i trochę wody by była mniej gęsta, a na kanapce poszła z piórkami cebuli i pomidorkiem, wymiata! napewno zagości na stałe:-) thx za przepis! Midsummer_Night 2013-05-08 13:29:17.069
ale po co ta niezdrowa margaryna, czyli utwardzony tłuszcz...:/
~ewwa 2013-05-08 10:05:13.81
Oprócz bazylii świetne jest oregano. Inaczej niż poprzednio dodałam tylko niewielką ilość oleju i uzupełniłam wodą.
patrycccja 2013-05-03 18:27:59.386
Ile to jest 140 ml oliwy?
~Kasia 2013-02-19 12:09:42.473
No to zmodyfikowałam odpowiednio listę składników i przy okazji przepis awansował na wegański :)
patrycccja 2011-04-19 22:02:11.079
właśnie :) dodałam na początku, bo bałam się, że " scali" mi się wszystko na masę, ale późńiej okazało się, że rzeczywiście nie jest potrzebna :)
co do czosnku, do innej pastu dosypałam kiedyś granulowany... pycha!! ruta 2011-04-19 17:57:46.395 Naprawdę bardzo dobre! Obawiałam się, że smak oliwy będzie zbyt dominujący, ale nic z tych rzeczy - wszystko pysznie współgra. Wersja z czosnkiem jeszcze by mi tu pasowała :) A margaryna nie jest tu konieczna. patrycccja 2011-04-13 10:38:21.345
zrobiłam przed chwilą i pasta jest przepyszna!!:)
~Edyta 2011-02-13 19:37:40.168 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~margaretka 2014-05-15 14:57:32.325