7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
<< powrót do przepisu
Kluchy ryżowe z nadzieniem groszkowym (gotowane)- Komentarze do przepisu -
Spróbowałam dziś rano z zimnym ryżem - faktycznie dużo lepiej, nie klei się tak. Ale mimo wszystko łyżka mąki to za mało na taką ilość rzadkiej masy - dosypywałam stopniowo, aż wyszło ciasto dobre do lepienia kulek. Spokojnie szklanka weszła.
Zjadłam w formie kopytek, z bułką tartą podsmażoną na oleju i cukrem :) smak dzieciństwa :) amanii 2011-03-23 10:52:46.264
Brzmi ciekawie chyba spróbuję :) Dobry pomysł na szybką kolację bo ryż każdy ma zawsze w domu, jakaś puszka czy inne nadzienie też się znajdzie :)
Malwua 2011-03-22 19:32:59.14
Wydaje mi sie tak mogło być, gorący ryż+mąka i pewnie wyszedł zmiksowany lepik? :)
~M 2011-03-22 19:30:41.452
Zastanawiam się, czy w przepisie nie ma błędu i nie powinno być 1 szklanka mąki (zamiast 'łyżka'). Kluski się nie rozgotowały i wyszły przepyszne, ale musiałam dosypać sporo mąki, żeby w ogóle dało się je brać do ręki i nadziewać. Ciasto strasznie się lepiło, nie wiem czy tak powinno być.
Może zrobiłam coś źle? Miksowałam gorący ryż tuż po odcedzeniu i jeszcze ciepły połączyłam z mąką. Może powinnam go ostudzić wcześniej, żeby uniknąć tej lepkości? amanii 2011-03-22 19:03:42.923
Czy te kluchy ryżowe się nie rozgotowują?
Ile klusek wychodzi z jednego worka ryżu? Spróbuję na pewno ten przepis, brzmi zachęcająco :) Natka 2011-02-18 10:40:19.544 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Faktycznie, mąki trzeba dać znacznie więcej, ale sama idea :) bardzo fajna.
sachmet 2013-02-09 15:22:39.901