7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Casserole z dyni i ziemniaków

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   


Rewelacyjna potrawa ;-) czerwone wino z dynia ... znakomity aromat ;) Moj miesozerny facet znowu jest zachwycony kuchenna rewolucja <3
claudia16088 2015-05-26 15:21:19.486

PYSZNE!!!!! :)
~szelers 2013-11-05 22:45:03.46

Proponuję dodać jeszcze czarnego mielonego pieprzu i chilli, jak ktos lubi, dla wyrazistosci smaku. Dynia sama w sobie jest mdła, dlatego przyprawiać się ją powinno intensywniej. Ogólnie danie lepsze na drugi dzień, kiedy wszystko przejdzie smakiem.
ryfka 2012-11-14 11:05:53.812

500g pokrojonej w kostki dyni, czyli takiej obranej i oczyszczonej.
Patrycja, myslę, że masz rację z tymi pomidorami. Można na początek zalać warzywa bulionem, a dopiero na koniec, kiedy ziemniaki są już miękkie, dodać pomidory.
ryfka 2012-11-10 18:55:08.983

Czy te 500 g dyni to po obraniu i oczyszczeniu czy jeszcze przed?
Owocniscie 2012-11-10 10:53:29.18

Wyszło bardzo dobre, pycha! :) Choć pewnie z bulgurem byłoby jeszcze lepsze. No dobra, po prostu nie przepadam za kuskusem ;) Ale wykorzystuję go czasem podobnie zagęszczając w ten sposób leczo. W samej potrawie zmieniłabym 1 rzecz: pomidory dodałabym pod koniec - ziemniaki pod wpływem zawartego w nich kwasu trochę mi zdębiały... Dodałabym też więcej niż 1 płaską łyżeczkę kuminu - przy takiej ilości czuć go bardzo delikatnie, a ja go uwielbiam! :)
patrycccja 2012-11-09 18:33:22.323

może jedna uwaga: casserole to zapiekanki. Kasza wyciąga sporo wody i po wystygnięciu potrawę można spokojnie kroić nożem. Jak nie zjecie wszystkiego na raz, to warto przełożyć resztę do naczynia i zapiec sobie np. następnego dnia.
gzozia 2012-11-05 15:20:44.666

F-A-N-T-A-S-T-Y-C-Z-N-E jedzenie!!!
gzozia 2012-11-05 15:17:36.836

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas