
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
<< powrót do przepisu
Domowy bulion krok po kroku - sekret smaku twoich zup- Komentarze do przepisu -![]() majczi 2015-05-12 13:40:04.087
A co z tym pieprzem?
~Pawel 2014-01-24 20:36:56.401 ![]() Zwykle w ten sposób gotowałam coś niby rosół, ale nigdy nie wpadłam na to, żeby gotować w większych ilościach i mrozić. Dzięki za patent :D ryfka 2013-11-28 12:29:51.584 ![]() patrycccja 2013-10-30 14:06:15.407 ![]() Solshine 2013-10-30 13:07:59.145 ![]() patrycccja 2013-09-24 10:40:58.882
Czy zalewasz warzywa po podsmażeniu gorąca wodą czy zimną? I czy podsmażasz całe warzywa?
~edit 2013-09-24 08:18:34.242
polecam z tych posiekanych warzyw zrobić później sałatkę jarzynową :) i nic się nie marnuje!
~znikam 2013-08-31 20:08:19.259 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() najlepszy, gotuję zawsze ponad dwie godziny (w zasadzie to sam się gotuje ;)), nie pomijam żadnego składnika, a cebulę porządnie opalam. zawsze wychodzi. używam czy to jako baza do zup, kremów, czy nawet sam z marchewką i ryżem/kaszką jaglaną. aha i dodatek lubczyku naprawdę świetnie temu bulionowi robi, najpierw gotowałam bez, bo nie miałam, aż w końcu kupiłam suszony otarty lubczyk i byłam w szoku :D. majczi 2013-08-30 17:34:22.315 ![]() Taki bulion można też podać jako rosół, po wyciągnięciu warzyw, z pokrojoną w talarki marchewką i makaronem, albo z tartymi warzywami i ryżem lub kaszką manną. W takim wypadku jednak według mnie lepszy jest bulion bez przesmażonej włoszczyzny. Podobnie przy czystym barszczu, o czym wspomniałaś w przepisie. Jeśli chodzi o cebulę, to znam ten patent od mojej mamy. Cebule kładziemy bezpośrednio na palniku i opalamy z dwóch stron. Kuchenka elektryczna też daje radę. Potwierdzam, zupy trzymane na niewielkim gazie przez kilka godzin są bogatsze w smak. Ogólnie polecam, warto jest włożyć trochę więcej wysiłku w przygotowanie smacznej zupy :) ryfka 2013-05-22 19:33:48.353 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jak dla mnie bulion doskonały. Przepyszny bezmięsny rosół. Dzieci się zajadają i my też!! ElaM 2013-01-12 22:48:00.255
pychota
~lili 2012-12-18 23:50:43.715
malolata71 > mam tak czesto, wiec gotuje bulion np. poprzedniego dnia i zostawiam na noc z tymi warzywami w garnku. Czasami nawet zbyt mocno przesiaka ich smakiem, kiedy przesadze z np. kapusta czy selerem :)
efedrina 2012-12-14 23:28:52.254 ![]() Feria 2012-12-14 16:12:48.629 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Miała być z pomidorowa, ale tak mi smakował, że ostatecznie zjadłam z samym makaronem i pietruszką jako rosołek :)Gotuję zupy cały czas, bez żadnych przepisów, ale ten przekonał mnie, żeby zmienić parę swoich przyzwyczajeń. Thuvien 2012-11-28 21:18:40.322 ![]() malolata71 2012-10-31 12:54:55.642 ![]() patrycccja 2012-01-02 15:13:39.368
Świetny przepis :). Dodać mogę, że sól najlepiej dodać na samym końcu gotowania. Wtedy warzywka zdążą oddać smak do tegoż bulionu :)
~emerytowany student 2011-04-14 18:29:38.779 ![]() A przecież każde warzywko coś "wnosi" do bulionu. Na takim bulionie każda zupa musi się udać! Dana 2011-04-14 14:01:43.11 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
2. winny moze byc pasternak, ktory w warzywniakach sprzedaja nam jako pietruszke, a ktory jest bardzo bardzo slodki, natomiast innego smaku za duzo od siebie do wywaru nie dodaje (sprawdz w google wyglad pasternaku i pietruszki, roznia sie nieznacznie, wielkoscia i kolorem, ale jak juz sie wie, to latwo mozna rozpoznac, rowniez po zapachu)
~ksz 2015-05-22 16:23:10.631