7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
<< powrót do przepisu
Budyń czekoladowy z awokado i bananów (Raw food, witariański)- Komentarze do przepisu -Fantastyczny! Kremowy, idealnie słodki, mniam :) Zamiast wody dodałam mleka sojowego (i zdecydowanie mniej niż 3/4 szklanki), polecam podawać z kiwi! Sowa90 2014-01-03 23:38:28.152 Sorry za namnożenie komentarzy z mojej strony ;) Polecam ciut zmodyfikować przepis, czyli dodać mleko sojowe (niedużo), dużo miodu, cukier i morelę jedną. Jest pyszne, ale dopiero po schłodzeniu, stąd moja początkowa negatywna ocena. Można ewentualnie dać mniej awokado, bo jest ono słonawe, ale daje posmak, jakby w środku był jakiś biały ser ;) Jaga_Vege 2013-06-08 23:42:23.69
Okej, z mlekiem sojowym jest ok, ale dopiero po kilku godzinach w lodówce ;) jednak ja polecam mniej awokado, bo daje ono słoność, bez niego byłoby lepiej
~Jaga 2013-06-08 23:32:26.209 Ja robię od dawna, absolutnie uwielbiam! Na początku blenduję owoce z kakao, a później dodaję wody, żeby nie przedobrzyć, ale na pewno nie leję tyle, ile w przepisie. Zmiksowane bez wody są idealne po zamrożeniu :) nasse 2013-06-08 19:17:20.854
Obrzydlistwo. Dopiero po dodaniu mnóstwa miodu, cukru i mleka sojowego, dało się to przełknąć. Nie polecam. Chyba, ze Wam nie szkoda pieniędzy na awokado. Awokado jest słone i naprawdę w tym połączeniu nie należy do najsamczniejszych.
~Jaga 2013-06-08 16:37:23.917 Super przekąska! Zawsze jak mam ochotę na coś słodkiego, to sięgam po ten przepis. Budyń zachwycił nawet mięsożerców! Raszka 2013-06-01 11:22:55.997 Pycha! Zrobiłam trochę inaczej niż w przepisie, tzn. nie dodałam wody, tylko kilka łyżek oleju lnianego, a zamiast kakao, którego nie miałam - użyłam cynamonu. Deser wyszedł baaardzo kremowy:) Myślę, że musi być pyszny również z wiórkami kokosowymi albo wanilią. Polecam:) Inon 2012-05-05 13:34:52.036
Bardzo smaczne. Mimo że przebija się tu smak banana, deser w pełni zaspokaja moją potrzebę aksamitnej słodkości. W przyszłości będę jadła przed egzaminami - zamiast batoników. :)
Saskja 2012-03-23 09:35:35.703
bardzo dobre wyszło!
~vegeboj 2012-03-20 09:22:12.538
niebo w gębie!!
~jal 2012-02-20 00:30:49.458 Z niedojrzałego awokado smakuje na 4, ale na dojrzałym musi być przepyszne!!! superzebra 2012-01-16 18:46:33.421
Ja biore zawsze dojrzale awokado(niedojrzale jest przeciez niesmaczne) i nawet bardzo dojrzale banany i nigdy nie potrzebowalam dodawac slodu. Chyba, ze ktos chce dodac bardzo duzo kakao... Budyn mozna przygotowac tez bez uzycia blendera - rozdusic widelcem i nie potrzeba wtedy dodawac wody. Konsystencja byc moze juz nie taka jak z blendera, ale smak ten sam. W polaczeniu z witarianskim spodem do ciasta(namoczone orzechy, nasiona plus rodzynki i/lub inne suszone owoce, czyli jednym slowem "kulki energetyczne" tylko rozlozone na blaszce;-)) otrzymamy "surowe" ciasto czekoladowe! Warto sprobowac.
Iwo-na 2011-10-24 18:18:20.751
Makarena, znów mnie zachwycasz swoim zdjęciem. Te kolory, porzeczki jak korale... :) Jeszcze trochę i wpadniesz przeze mnie w samozachwyt ;)
~pat 2011-08-19 14:22:05.463
Nie wiem, o co chodziło Autorce z tym ciemnieniem, ale po zrobieniu deser miał po prostu kolor czekoladowy i nic się z nim nie działo. Podałam z wiórkami kokosowymi i czerwoną porzeczką, która przełamywała słodycz lekką kwaskowatością, co dało ciekawy efekt smakowy. Ale i sam deser po prostu PYSZNY! ;-)))
Makarena 2011-08-19 00:36:01.151 Zrobiłam dzisiaj, pyszne. I genialnie proste. Wody dodałam mniej, ok 1/4 szkl. i małą łyżkę miodu - konsystencja wyszła w sam raz. jo- 2011-08-17 22:47:51.907
Bardzo smaczne. Zrobiłam tylko z wiórkami, bez miodu itp. bo banan był bardzo dojrzały :) Następnym razem - wersja z arbuzem - jestem ciekawa tego połączenia.
sunflower_ren 2011-05-24 17:29:06.653
robiłam już dwa razy, wychodzi naprawdę kremowy i przepyszny, bije na głowę czekoladowe deserki alpro ^^ z podanych składników wyszły mi dwie dość pokaźne porcje. Dosłodziłam sztucznym miodem. Następnym razem zamierzam zrobić bez kakao, za to z laską wanilii i cynamonem :>
Zanetak 2011-05-19 19:37:31.656
Polecam :) Bardzo fajna przekąska na szybko i jeśli banany i avocado są dojrzałe naprawdę cudnie smakuje :)
RAWolucja 2011-05-07 22:11:00.17 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Świetne, lekkie i proste danie. Zrobiłam z 2 średnio dojrzałych avocado i 2 średnio dojrzałych bananów (+ łyżeczka miodu) i było doskonałe. Nie dodawałam wody. Konsystencja była gęsta i lepka, ale jak najbardziej jadalna. Rewelacyjnie smakuje z ziarenkami granatu.
drevni_kocur 2015-01-08 21:10:11.647