7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
<< powrót do przepisu
Sernik na zimno- Komentarze do przepisu -
Wyszedł mi! Niestety trochę brakuje tej fajnej sprężystości, którą pamiętam ze zwykłego sernika na zimno, mój ma konsystencję bardzo gęstego, kremowego serka, ale i tak jest pyszny! Bałam się dać za dużo agaru, na pół kg serka i szkl. lemoniady dałam 2 czubate łyżeczki, trzeba było dać więcej. Pozdrawiam!
~Freta 2011-08-16 17:51:31.008
Chodzi o to, żeby nie wlewać gorącego soku z agarem do sera, bo wtedy właśnie porobią się grudki i ser się "zetnie", tylko odstawić na chwilę na bok, żeby nie było gorące... A grudki nie zrobią się, gdy do sera będziemy stopniowo dodawać sok z agarem, a nie na odwrót. No i oczywiście wszystko mieszać mikserem :)
nulka 2011-07-18 10:07:23.934
będzie pyszny! wiem to! :):):) zrobię! pierwszy od lat sernik na zimno mmmmmmm!
MEDeah 2011-07-05 08:22:23.669
A powiedz, o jaki sok truskawkowy chodzi? Syrop z wodą, czy taki gęsty?No i jak przestudzić agar, aby nie zgęstniał oraz czy w serniku nie będzie grudek, bo mi zawsze się robiły w sernikach na zimno ;(
~Freta 2011-07-04 20:21:41.112 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~Alreta Wirska 2015-12-05 14:51:53.745