7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Babeczki (muffinki) kokosowo-waniliowe

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Mimo, że lubię "zakalcowate" słodycze, te muffiny prócz chrupiącej warstwy wierzchniej mają mało przyjemny w smaku środek. Następnym razem, którego raczej nie będzie, dodałbym też o wiele mniej cukru.
~Karola 2015-05-30 22:53:58.516


Bardzo dobry przepis i pyszne babeczki. Zrobiłam na zwykłym mleku, z sezamem i aromatem pomarańczowym i też wyszło :)
Karciulla 2013-04-15 19:01:58.329

w smaku super ! ale niestety jakieś takie dziwnie zakalcowe w środku, a do tego przywarły bardzo mocno do papilotek i nie chcą odejść ... może na drugi dzień zmiękną...
Grzybkowa 2012-12-15 16:07:31.033

Ja zamiast octu, dodaję białego rumu, a do środka babeczek wciskam budyń waniliowy. Są przepyszne!!!
superzebra 2012-11-18 17:34:57.238


Są już w naszym stałym repertuarze. Mleko kokosowe zastępuję sojowym lub innym roślinnym, żeby ograniczyć koszty.

Te muffiny śmiało mogą robić dzieciaki w ramach zabawy w kuchni. :)
cottoncafe 2012-09-18 14:50:54.54


pyszności:)) dzisiaj spróbuję dodać budyniu do środka. zobaczymy co z tego wyjdzie:)
kiń 2012-09-07 09:30:50.487

pyszne. posypałam jagodami i zalałam wegańska galaretka..bardzo dobre
~wronka 2012-06-25 19:34:30.208

Pyszne. Nie zmieniałam nic w przepisie, dałam tylko ocet jabłkowy zamiast white vinegar (bo nie mam i nie wiem co to takiego).
Na górę każdej mufinki dałam całą truskawkę. Ładnie wyrosły, ale środku trochę się zapadły, pewnie z powodu mokrej truskawki (nie było zakalca).
Po wystygnięciu miały chrupiącą górę i bardzo miękki środek. Zostawiłam 3 mufinki na drugi dzień, do pracy i bardzo zmiękły całe. Właściwie to wtedy były smaczniejsze. Następnym razem chyba będę musiała upiec podwójną ilość :-) Dzięki za przepis.
~Marta 2012-06-21 00:29:16.726


Ja dodaję jeszcze budyniu waniliowego do środka i wtedy są naprawdę doskonałe!
superzebra 2012-05-31 09:24:18.396

* nie miałam mleka kokosowego, więc zamiast tego dodałam więcej sojowego, i 1 szklankę wiórków kokosowych i tez wyszły :)
neko 2012-05-03 18:15:30.515


pyszne! :D
neko 2012-05-03 18:14:05.427

smaczny wierzch, a w środku niestety zakalec... co mogłam zrobić źle? zła jakość sody?
tiny 2012-04-07 15:43:14.714

Zamiast wiórków można posypać mufinki płatkami migdałów. Mufinki wychodzą rewelacyjne.
~mufinki 2012-03-16 21:32:10.919


bardzo fajne, delikatne. nie wiem, czy uda mi się sprawdzić, jak smakują następnego dnia. mogą nie dotrwać.
eliszebe 2012-01-21 17:29:18.975

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas