7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Curry z dyni z czerwoną soczewicą

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Hokkaido ani dyni piżmowej (ani innych "suchych", bardziej "skrobiowych") nie polecam do takich potraw... Rozgotowują się na puree i całość smakuje tak sobie. Melonowa i jej podobne o wiele lepiej się tu sprawdzają.
patrycccja 2014-01-09 20:39:19.844


Bardzo dobre :) własnie podjadam przed obiadem :>
Gabryella 2013-09-14 10:20:06.238

Świetne jedzonko!!! Genialny pomysł na wykorzystanie dyni, którą uwielbiam. Dodałam coś od siebie, czyli na początku przesmażyłam cebulkę i 2 ząbki czosnku. Poza tym jak w przepisie.
Pozdrawiam autorkę przepisu :)
gosia65 2013-03-01 18:49:01.673


Bardzo smaczne! Właśnie zrobiłam i na pewno wejdzie ten przepis na stałe do mojego jadłospisu :)

Raszka 2013-02-17 06:12:19.658

Dodam, że dzięki inspiracji tym przepisem powstała przepyszna zupa na bazie soczewicy i dyni: puszka.pl/przepis/6871-_tajska_zupa_z_soczewicy_z_mlekiem_kokosowym_i_warzywami.html - pycha, pycha. Obie wersje :)
patrycccja 2013-01-22 21:39:23.938


PYCHOTA!
creedd 2012-10-15 20:56:50.667


Pyyyycha! Absolutnie genialne połączenie smaków! :) Dynia i soczewica świetnie nadają się, by eksperymentować z przyprawami - np. 5 smaków albo jakimś połączeniem mleka kokosowego, imbiru, chili i innych, żeby zrobić coś a'la kuchnia tajska.
Do tego danie szybkie i bardzo łatwe do zrobienia - super :) Tym razem pominęłam sok pomarańczowy, a zamiast pasty curry dałam curry w proszku. Dodatkowo na początku przesmażyłam pora - dla smaku. Polecam :)
patrycccja 2012-01-29 20:13:53.749

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas