7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
<< powrót do przepisu
Surowa musztarda (raw food, witariańska)- Komentarze do przepisu -
Musztardy wg tego przepisu nie da się jeść! Nie żeby składniki były nieodpowiednie. Chodzi tylko o te "24h" przegryzania się... Jeśli je pomnożymy przez dwa-trzy miesiące, wtedy wszystko będzie dobrze :-) Dopiero po takim czasie musztarda "łagodnieje" i jest jadalna!
Iwo-na 2013-04-21 20:14:14.274
Żeby uzyskać łagodniejszą w smaku musztardę, warto zmniejszyć ilość czarnej gorczycy, która jest ostrzejsza, np. 3:1 na rzecz białej. Ja sok z cytryny zastępuję sokiem z pomarańczy i dodaję odrobinę miodu do smaku.
~kejzi 2013-04-18 15:02:47.76
Akurat w domu skończyła mi się musztarda a tak sie sklada ,że wszystkie(prawie- bo oprocz gorczycy czarnej ) skladniki mam :P Dzięki :)
OpenWorld 2011-12-02 22:04:11.791 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Rzeczywiscie, ostra jest piekielnie. Ja mialam tylko biala gorczyce, 100 g, i tyle zmielilam i uzylam. Po sprobowaniu prawie umarlam, wiec zaczelam ratowac woda i miodem, ale wciaz dalekie to od idealu...
Ireth 2014-05-19 21:33:34.209