7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
<< powrót do przepisu
Pączki wegańskie II- Komentarze do przepisu -
Iwo-na - fajna alternatywa do formowania pączkow na łonie natury :P
mi sie smazenie pączkow kojarzy z godzinami spedzonymi w kuchni,brudnymi talerzami,i z okropnym zapachem smazonego oleju -brr w ostatni tlusty czwartek pomyslalam ze jednak zrobie pierwsze weganskie pączki i wyszly twarde jak kamien,smierdzace drozdzami i prawie ,że nie slodkie pączki potwory :P przepis bralam z blogu gdzie korzystalam z przepisow juz bardzo dlugo i bylam pewna ze wyjda dobre a tu takie zdziwienie :P dlatego sobie daruje juz robienie paczkow pewnie na jakies 5 lat :P OpenWorld 2012-04-10 21:33:10.914
gosiat - nie zgodze sie z Toba, ze nadziewanie paczkow przed smazeniem i ich smazenie z konfitura jest trudne... Naprawde nic latwiejszego! Czasami przygladalam sie temu jak to robila moja mama. Po wielu, wielu latach sprobowalam sama zrobic paczki i nie mialam zadnych problemow. Nalezy mianowicie po pierwszym formowaniu kulek dac im troszke wyrosnac(ok.15 minut) - ciasto jest wtedy latwiejsze w obrobce. Rozplaszczamy kulke w dloni, nakladamy mala lyzeczke dzemu i zamykamy ten okrag ponad nadzieniem dobrze klejac brzegi i potem ostroznie kulamy w dloniach ciasto do powtornej formy kulki(niekoniecznie perfekcyjnej...). Pozostawiamy znowu na jakies 10 minut do wyrosniecia i dopiero potem smazymy.
Ja sobie nie wyobrazam paczka nadzianego po smazeniu... Kiedys usmaze paczki wedlug proporcji z Twojego przepisu - brzmia calkiem zachecajaco :-) Iwo-na 2012-03-14 22:30:38.797 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Iwo-na 2012-04-10 22:05:40.303