7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
<< powrót do przepisu
Ciasto marchewkowo-daktylowe- Komentarze do przepisu -
Ciasto wyszło bardzo sympatyczne, wilgotne i nie za słodkie. U mnie niestety marchewki nie puściły soku więc dodałam odrobinę wody i waniliowego mleka sojowego (i tyle po nie dodawaniu cukru ;)) dosypałam więcej cynamonu i konsystencja wyszła takiego ciasta drożdżowego, ale elegancko się upiekło i wyszło prima sort ;)
gosz_szog 2015-01-30 15:10:44.716
Bardzo niesmaczne ciasto wyszlo niestety.
~Bet 2014-01-26 16:59:39.383
Potwierdzam, rozgotować i zmiksować :)
Rety, w życiu nie spotkałam się z tym, żeby komuś się chciało obierać daktyle :D Przecież one mają taką cieniutką i kruchą skórkę... przynajmniej te moje ;) Luna7 2013-12-11 23:24:13.145
Daktyle suszone (bez pestek). Trzeba je rozgotować, a potem zmiksować. Przynajmniej tak wynika z przepisu ;)
martina 2013-12-03 18:05:33.967
Zrobiłam:)
Dałam szklankę różnych bakalii zamiast daktyli (rodzynki, figi, migdały, śliwki) i ich nie miksowałam, do tego 1/3 szkl. cukru i skórka otarta z 1 cytryny. Szklanka u mnie to taki pokal z Ikei, więc dałam łyżeczkę proszku i łyżeczkę sody - więcej, a do tego mąkę owsianą razową zamiast zwykłej. Formę wysmarowałam margaryną wegańską i wysypałam otrębami owsianymi (w miarę bezglutenowo:)). Piekłam też dłużej, bo prawie 1,5 h. Polałam polewą - gorzka czekolada (2 paski zjadłam ;)) + łyżka margaryny. Sma! ~Matka 2012-09-05 22:16:08.484
Tyle, żeby przykrył daktyle :) A najlepiej zalewać ja w jakimś kubku właśnie :) Czyli kubek do pełna daktyli, zalać wrzątkiem, odczekać (wykonać inne czynności), zmiksować/zblendować i dalej :)
Luna7 2012-05-28 15:12:13.704
A ile wrzątku należy dolać żeby było w sam raz?
~ania 2012-05-28 11:00:32.615 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Luna7 2015-04-16 00:21:10.895