7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Pasta pomidorowa z tofu

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   


Bardzo smaczna. Smakowała nawet wybrednej 4-latce. Dodałam tylko odrobinę soli, czosnku i paprykę słodką. Dobra jako dip do warzyw
Annie 2015-12-17 22:46:17.157


dobra pasta, ale dopiero po zakwaszeniu sokiem z cytryny, który niweluje specyficzny posmak tofu. dodałam też trochę sosu sojowego. pasowałyby posiekane zioła, następnym razem :)
majczi 2015-08-04 10:33:29.483

Czy tofu twarde się nadaje do tego?
~ALA 2014-02-22 22:31:33.497

A ja uzywam oomidorow suszonych w oleju
dominikinha 2013-02-09 17:24:11.978

Na początku, byłam dość sceptyczna xD Okazało się jednak, że na pieczywie smakuje niesamowicie i mało brakowało a zjedlibyśmy wszystko przy jednym posiedzeniu ;)
Rewelka!
Dałam trochę duszonej cebuli, jeden ząbek czosnku, troszkę sosu sojowego i szczyptę przyprawy do masła :)
Triszka 2012-06-10 17:21:37.171

super pasta !
agnmid 2012-04-12 16:44:31.723

Pasta cudo! Patrycja dzieki za inspiracje :-) Ja dodalam sporo czosnku (kocham czosnek!!! :-) tylko ciupke koncentratu, dodalam sos sojowy i szczypiorek oraz oliwe z oliwek z chili (ciutke ostego do smaku). Wyszlo pyszne i nie "paprykarzowe". Mysle ze nastepnym razem poeksperymentuje z zasmazana cebulka - tez moze byc ciekawie. Pozdrawiam i baaardzo polecam - przygotowanie trwa 5 min!!! :-)
~bulefka 2012-02-15 19:28:45.354


bardzo smaczna i niezwykle szybka w przygotowaniu , mniam :))
puposzyja 2012-01-31 17:06:12.784

Bardzo dobra, rzeczywiście trochę kojarzy się z paprykarzem, możnaby kogoś nabrać ;)
sunflower_ren 2011-03-30 16:19:08.598

Fajna pasta taka nietypowa. Ja wrzuciłam wszystko razem i zmiksowałam. Smakiem przypomina troche rybnego paprykarza ale jak widać na szczęście ryb tam nie ma, spokojnie sobie pływają:)
veganjihad 2011-03-30 16:03:37.032


Bardzo mi smakowała, tylko ja dodałam duuuużo soli :-)
marpil 2011-03-17 20:26:49.421

pasta rewelacyjna, ja nie dodawałam wcale soli, mniam :)
~evita 2009-10-07 19:21:01.286

trzeba uważać z ilością cebuli, ja dałam pół było czuć tylko ją:)
elut 2009-01-23 21:27:57.711

uwielbiam tę pastę, często do niej wracam
agata 2008-04-20 00:09:56.531

Uwielbiam tą pastę, ale zazwyczaj trochę modyfikuję przepis. ;) Wolę np. zrobić ją na bazie tofu fety i jeszcze z dodatkiem szczypiorku i/lub sosu sojowego. Zazwyczaj nie dodaję też kawałków pomidorów. ;)
~Nurkan 2007-10-07 00:00:00.0

Pycha!!! To jest wspaniałe!!! Smakuje mi też z dodatkiem czosnku. Polecam wszystkim tą pastę!
~Wege Weronika 2005-09-17 00:00:00.0

mnia mniam, pychotka, tylko jak zawsze mam problem z przyprawami
~mik.d 2004-08-02 00:00:00.0

ostatnio znow sie zajadam ta pasta. dzis sprawdzilam ile dodaje przypraw - wyszlo ze wrzucam 2 plasciutkie lyzeczki soli (ale takiej lekko "brudnej", wiec dodajac zwykla sól trzeba wziac na to poprawke) i tylez słodkiej papryki. pieprzu nie dodaje w ogole bo ostatnio nie lubie.
robie sobie wresje super-lux ;) i z pomidorkami i z drobno posiekaną świeżą bazylią - niebo w gębie!
patrycccja 2002-07-04 00:00:00.0

Tak, dobrze jest również dodać trochę pomidorków pokrojonych w kostkę (oczywiście wtedy, gdy pomidory są już dojrzałe i mają smak)
Kinga 2000-06-26 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas