7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
<< powrót do przepisu
Pasta pomidorowa z tofu- Komentarze do przepisu -dobra pasta, ale dopiero po zakwaszeniu sokiem z cytryny, który niweluje specyficzny posmak tofu. dodałam też trochę sosu sojowego. pasowałyby posiekane zioła, następnym razem :) majczi 2015-08-04 10:33:29.483
Czy tofu twarde się nadaje do tego?
~ALA 2014-02-22 22:31:33.497
Na początku, byłam dość sceptyczna xD Okazało się jednak, że na pieczywie smakuje niesamowicie i mało brakowało a zjedlibyśmy wszystko przy jednym posiedzeniu ;)
Rewelka! Dałam trochę duszonej cebuli, jeden ząbek czosnku, troszkę sosu sojowego i szczyptę przyprawy do masła :) Triszka 2012-06-10 17:21:37.171
Pasta cudo! Patrycja dzieki za inspiracje :-) Ja dodalam sporo czosnku (kocham czosnek!!! :-) tylko ciupke koncentratu, dodalam sos sojowy i szczypiorek oraz oliwe z oliwek z chili (ciutke ostego do smaku). Wyszlo pyszne i nie "paprykarzowe". Mysle ze nastepnym razem poeksperymentuje z zasmazana cebulka - tez moze byc ciekawie. Pozdrawiam i baaardzo polecam - przygotowanie trwa 5 min!!! :-)
~bulefka 2012-02-15 19:28:45.354
Bardzo dobra, rzeczywiście trochę kojarzy się z paprykarzem, możnaby kogoś nabrać ;)
sunflower_ren 2011-03-30 16:19:08.598
Fajna pasta taka nietypowa. Ja wrzuciłam wszystko razem i zmiksowałam. Smakiem przypomina troche rybnego paprykarza ale jak widać na szczęście ryb tam nie ma, spokojnie sobie pływają:)
veganjihad 2011-03-30 16:03:37.032
pasta rewelacyjna, ja nie dodawałam wcale soli, mniam :)
~evita 2009-10-07 19:21:01.286
Uwielbiam tą pastę, ale zazwyczaj trochę modyfikuję przepis. ;) Wolę np. zrobić ją na bazie tofu fety i jeszcze z dodatkiem szczypiorku i/lub sosu sojowego. Zazwyczaj nie dodaję też kawałków pomidorów. ;)
~Nurkan 2007-10-07 00:00:00.0
Pycha!!! To jest wspaniałe!!! Smakuje mi też z dodatkiem czosnku. Polecam wszystkim tą pastę!
~Wege Weronika 2005-09-17 00:00:00.0
mnia mniam, pychotka, tylko jak zawsze mam problem z przyprawami
~mik.d 2004-08-02 00:00:00.0
ostatnio znow sie zajadam ta pasta. dzis sprawdzilam ile dodaje przypraw - wyszlo ze wrzucam 2 plasciutkie lyzeczki soli (ale takiej lekko "brudnej", wiec dodajac zwykla sól trzeba wziac na to poprawke) i tylez słodkiej papryki. pieprzu nie dodaje w ogole bo ostatnio nie lubie.
robie sobie wresje super-lux ;) i z pomidorkami i z drobno posiekaną świeżą bazylią - niebo w gębie! patrycccja 2002-07-04 00:00:00.0
Tak, dobrze jest również dodać trochę pomidorków pokrojonych w kostkę (oczywiście wtedy, gdy pomidory są już dojrzałe i mają smak)
Kinga 2000-06-26 00:00:00.0 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Bardzo smaczna. Smakowała nawet wybrednej 4-latce. Dodałam tylko odrobinę soli, czosnku i paprykę słodką. Dobra jako dip do warzyw
Annie 2015-12-17 22:46:17.157