7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
<< powrót do przepisu
Szparagi w cieście francuskim- Komentarze do przepisu -
zrobiłam je w zeszłym roku, teraz przymierzam się do powtórki, bo są pyszne, łatwe i elegancko wyglądają
:) MEDeah 2013-05-10 12:06:37.538
U mnie piekarnik był już nagrzany do 200 stopni jak wsadzałam ciasto i piekłam z termoobiegiem więc pewnie dlatego krócej, ale przecież można obserwować i wyciągnąć w odpowiednim momencie ;) Cieszę się że smakowało!
koralina 2012-05-22 21:41:19.974
Świetny przepis :), trzymałem jakieś 25 min na 200*C i wszystko wyszło super.
myotis 2012-05-22 13:33:25.025
ja zrobię i opiszę, na pewno:) nie mam termometru na wet w piekarniku, ale na oko dam niższą temperaturę, żeby właśnie ciast nie spaliło się.
MEDeah 2012-05-18 14:44:25.365
Veguel, zrobiłaś? Jakie efekty u Ciebie? Mam nadzieję, że lepsze niż u mnie!
Dana 2012-05-18 14:38:38.046
Zrobiłam z zielonymi szparagami - część obsmażyłam na oleju, a część - surowe ( w ramach eksperymentu). Smaczniejsze są obsmażane. Te które były surowe, zrobiły się lekko łykowate. Nie chciało mi się gotować, a może warto było? Ciasto francuskie kupiłam w "Biedronce", bo kiedyś czytałam o nim pozytywne wypowiedzi. Lidla nie ma tu, gdzie mieszkam. Wierzch ciasta był przypalony, a spód i troszkę środek - sprawiały wrażenie niedopieczonego... Momentami dziwny smak. Coś zrobiłam niewłaściwie lub jestem beztalenciem kulinarnym...
Dana 2012-05-18 14:37:13.269
A co ma się stać - eksplodują? ;) Pamiętaj tylko że zielone szybciej "się robią" więc krócej gotuj - puszka.pl/przepis/3150-gotowanie_szparagow-przepis_podstawowy.html Albo przesmaż ze 3 min. jeśli masz wystarczająco dużą patelnię.
patrycccja 2012-05-18 10:56:40.964
Jak myślicie, nic się nie stanie, gdy użyje się zielonych szparagów? :)
Vequel 2012-05-17 18:04:05.813 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Lilly Lill 2015-07-02 18:59:12.381