7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
<< powrót do przepisu
Orszada (napój chłodzący) z migdałów- Komentarze do przepisu -
Kupiłam je na targach naturafood w Łodzi, były w październiku. Zdaje się, że dopiero zaczynają dystrybucję. Podam Ci maila, którego od nich dostałam: info@chufamix.pl - może się uda. Powodzenia!
~ania 2013-12-11 11:17:23.035
Ja kupiłam niedawno urządzenie do robienia mleka migdałowego i sojowego (i innych) - jest super, bo robi się bardzo krótko i nie trzeba wyciskać przez ścierkę, a poza tym jest tanie. Nazywa się Chufamix i chyba od niedawna jest w Polsce. Co do samego mleka migdałowego, to ja słodzę miodem, albo jak mimikra87, syropem z agawy.
~ania 2013-12-10 15:24:58.636
Ja robie mleko migdalowe, na noc mocze nastepnie dokladnie pluc ze migdaly I miksuhe w blenderze. W stosunku 1 czesc migdalow 4 czesci wody filtrowanej, szczypta soli himalajskiej, przecedzam w metalowym drobnym sicie I w scierce tylko do tego przeznaczonej. Polecam bo jest suuuuppper pyszne I tylko takie pijam!
~Mariola 2013-08-06 23:00:50.687
Czy to nie mleko migdałowe ?
~elzbieta 2012-07-05 16:57:16.767
Zdrowiej będzie jak się SUROWE migdały namoczy na noc i obierze - nie będzie z tym żadnego problemu - i zmiksuje, jak sugeruje patrycccja. No i jako słodziku można dodać surowego syropu z agave:)
mimikra87 2011-06-04 12:23:01.424
Bomba! Coś wspaniałego! Ja do mielenia użyłam blendera. To jest chyba o wiele bardziej wydajna metoda, bo 1/3 porcji migdałów zalewałam szklanką wody 3 a nie 2 razy, a napój i tak wyszedł bardzo esencjonalny. Oprócz słodu ryżowego dodałam jeszcze szczyptę soli, żeby uzyskać bardziej naturalny (pełny?) smak. Przepyszne :)
patrycccja 2010-08-01 19:25:04.53 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
majczi 2013-12-11 11:44:48.177