7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
<< powrót do przepisu
Spring Rolls - "surowe" sajgonki doskonałe również na upał- Komentarze do przepisu -
noo, trochę go namaczałam.. aż się zrobił z niego taki delikatny glutek. może trochę za długo ;) a następnym razem spróbuję upiec :) dzięki!
orzechova 2013-08-19 15:12:58.527
Orzechowa, mialam tak samo, a moczylam tylko chwile...
Ja swoje sajgonki po zrobieniu zapiekalam w piekarniku, bo konsystencja papieru na surowo mi nie pasuje. Kwadrans w 200 stopniach wystarczyl, posmarowalam je olejem z orzechow wloskich. Ireth 2013-08-18 21:48:15.53
Emmmm, nie wiem. Nigdy nie miałam takiego problemu, ale nie mam często do czynienia z papierem ryżowym :) Długo go namaczałaś? Ja tylko chwilę - byle był cały giętki.
patrycccja 2013-08-18 19:07:26.113
czy to normalne że moje szalone sajgonki kleiły się jak głupie do talerza, palców i siebie nawzajem? :)
orzechova 2013-08-18 18:17:13.702
Sowa90, sos, który zrobiłam do sajgonek, podlinkowałam w składnikach :)
puszka.pl/przepis/7201-sos_do_sajgonek_na_bazie_octu_ryzowego.html Te podane przez Nasse i Efedrinę też zachęcające :) patrycccja 2013-06-30 09:17:05.955
ja najbardziej lubie rollsy z sosem sojowym (w stylu kikkoman albo japonski z lidla), albo sos sojowy+ imbir+ czosnek + szczypiorek (musi sie troche przegryzc)
efedrina 2013-06-22 10:25:06.385
Sowa90, ja mam dwa ulubione sosy do spring rolls:
1. masło orzechowe + mleko kokosowe + sos sojowy do smaku, ew. chili w proszku do tego, 2. domowy sweet chili (pewnie jest jakiś przepis na puszce, później podam swój; miksuję papryczki z czosnkiem, octem, cukrem i wodą, dodaję skrobię i zagotowuję, a potem odstawiam do wystudzenia). No i spring rolls uwielbiam, mój chłopak również się nimi zachwyca, więc mam sposób, żeby wpakować w niego więcej surowizny ;) nasse 2013-06-21 09:33:55.474
Wspaniałe, naprawdę! <3
Tylko nie mam pomysłu na konkretny sos. Podzieliłabyś się może jakimś swoim przepisem? :) Sowa90 2013-06-21 09:12:48.765
To fakt - do talerza się nie klei, ale ze sobą lubi się sklejać :) Dlatego trzeba wyćwiczyć wyjmowanie w taki sposób, by jak największy fragment krawędzi podtrzymywać na końcówkach szeroko rozstawionych palców. Brzmi trudniej niż jest w rzeczywistości :) Najgorzej jest, kiedy papier jest lekko pęknięty albo ma pokruszoną krawędź... Dlatego lepiej wybierać papier w przezroczystych opakowaniach i nie kupować kota w worku ;)
patrycccja 2012-08-12 15:27:12.778
boskie, mam tylko problem z papierem ryżowym,po namoczeniu skleja się niesamowicie, jest to moja największa trudność, dziękuję i pozdrawiam:))
~magda72 2012-08-12 14:49:12.101 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
efedrina 2013-08-19 17:49:03.549