7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Zupa z czerwonej soczewicy i ryżu

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Zupa od dziś wchodzi na stałe do mojego menu. Gęsta, sycąca i tak kusi smakiem i zapachem... Z moich innowacji: dodałam jeszcze troszkę imbiru, a ryż ugotowałam w oddzielnym garnku. Część ryżu zużyję jako dodatek do sałatki na jutrzejszy lunch do pracy.
Dana 2014-05-26 14:26:04.839

Zamiast cząbru dodałam rozmaryn + kurkumę, biały ryż zastąpiłam brązowym, a koncentrat dwoma sparzonymi świeżymi pomidorami. Rewelacja! :)
neji_h 2014-05-09 21:20:42.04

Pycha:) Też dodałam kurkumę i użyłam brązowego ryżu:)
Inon 2012-05-07 22:19:15.163

Pyszne :)
ja jeszcze trochę urozmaiciłam. Dodałam 3 łodygi selera naciowego pokrojonego w kostkę, kurkumę, ziele ang. i liści laurowy i podsmażyłam z czosnkiem i soczewicą j.w oraz całe pomidory w puszce :)
Pychotofil
Dzięki za inspirację
Kasilda 2012-04-21 12:56:53.902

WYŚMIENITE!! co prawda wyszedł mi raczej jakiś gęsty sos niż zupa to jest ekstra, małe dodatki jakie wprowadziłam:
*marchewka i pietruszka, przesmażona, dodana 10-15 min przed końcem gotowania
*kurkuma
*sos sojowy zamiast soli
*suszona natka pietruszki
*2 liście laurowe i kilka kulek ziela ang.
dzięki kurkumie i temu że dodałam trochę więcej niż w przepisie przecieru pom. danie nabrało nasyconego pomarańczowego koloru
Zastanawiałam się właśnie czy nie usmażyć by do tego kotletów sojowych pokrojonych w paski(taka podróbka mięsa) ale już mi się nie chciało i los chciał że znalazłam kopytka z obiadu, wzięłam jedno.. zamoczyłam w sosie.. To jest to! kopytka z tym daniem smakują świetnie, jutro do tego usmażę te kotlety, na pewno będzie jeszcze lepsze(taką podróbkę mięsa robi się tak jak na początku przepisu na opakowaniu kotletów, tylko potem zamiast obtaczać w jajku i bułce robimy marynatę np. z suszonej papryki, ostrej papryki, ziół, przeciśniętego czosnku, sosu sojowego i odrobiny bulionu w którym moczyliśmy kotlety, potem kroimy je w paski obtaczamy w mące i smażymy)
~Maria 2012-02-27 22:21:08.693

TO jest super... Pycha
~Kama 2011-06-04 14:43:26.245

To jest genialnie smaczna zupo - potrawka.
olgwie 2010-04-13 14:28:21.552

Wlasnie jem. Smaczna i sycaca. Ja dla poprawy smaku dodalam ziarenka smaku winiary.
~Marysia 2007-11-01 00:00:00.0

moja ulubiona zupa ;]
~mia 2007-02-17 00:00:00.0

chwała Renie za tą zupę ;] dziś ją zrobiłam pierwszy raz ;D ale zamiast niektórych przypraw dodałam, np. pół pęczka koperku, ostrą paprykę w proszku, biały pieprz itp. bo innych nie miałam w domu hehehe ;D
goraco polecam !!! zupa rządzi ;]
BooBitto 2006-05-05 00:00:00.0

Zupa rzeczywiście bardzo smaczna i sycąca (drugie danie już się po niej nie zmieści ;). Z podanych proporcji wystarcza na obiad dla dwóch osób na co najmniej trzy dni.
~arete 2005-04-30 00:00:00.0

Zupka rewelacyjna. Następnym razem spróbuję z ciemnym ryżem :-)
~hiver 2004-10-18 00:00:00.0

Zupka jest naprawde pyszna! Polecam dodanie ciemnego ryzu.
~Iwonka 2002-10-29 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas