7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Grecka zupa bakłażanowa z pomidorami

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

U mnie też wyraźnie było czuć smak bakłażana. Podsmażyłam go na jasny brąz. Ale użyłam tylko jednej puszki pomidorów, wraz z zalewą. Może to o to chodzi? Pomidory nie zdominowały wszystkiego.. Wyszła taka podkręcona pomidorowa :)
ryfka 2013-07-05 18:43:35.256

Oho, ja też zrobiłam ją dziś na obiad!
Bakłażana podsmażyłam naprawdę porządnie i jego smak u mnie wcale się nie zgubił.
Podałam z razowym żytnim makaronem.
Luna7 2013-07-05 18:16:07.634


właśnie zjadłam, bardzo dobra! podobnie jak Ryfka użyłam pomidorów z puszki (2x400 ml, odcedzone), a bulionu dałam tylko pół litra, dzięki czemu zupa jest gęsta i treściwa. wszystko fajnie i smacznie, tylko szkoda, że smak bakłażana gdzieś się gubi po tym gotowaniu :(.
majczi 2013-07-05 17:23:04.141

Zamiast świeżych pomidorów, były z puszki, bo tak wolę. Dodałam jeszcze sok z cytryny i słodką paprykę. Bardzo dobra zupka :)
ryfka 2013-07-04 18:04:41.879

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas