7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Sos z nerkowców, silken tofu i curry (do makaronu, zapiekanek)

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

W wersji bezglutenowej trzeba solidnie sypnąć płatków drożdżowych, a jeśli nadal efekt będzie marny, to można jeszcze wspomóc się zmielonym kminkiem i czosnkiem niedźwiedzim.
Można też zrobić z wędzonym tofu (wtedy radzę uważać na ilość dodawanej soli). Smak będzie z goła inny, ale bardziej serowy. Świetnie komponuje się z nim żurawina suszona czy jagody goji.
Na dobre temu sosowi wychodzi też dodanie zmiksowanego, a wcześniej podsmażonego czosnku (albo cebuli).
Chelonia 2014-01-20 22:28:47.113

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas