7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Keks jogurtowo-kokosowy z kaszy kuskus

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Nie, gotować to chyba nie, bo nie wchłonie później jogurtu. Ja bym tylko podprażyła - 30 min. pieczenia w wysokiej temp. chyba powinno wystarczyć, żeby kasza jaglana nie była surowa. Tak myślę, ale nie jestem pewna...
patrycccja 2012-06-11 11:12:12.96

Jestem na diecie bezglutenowej, więc chętnie wypróbuję wariant z kaszą jaglaną. Jagłę wcześniej trzeba chyba ugotować, dobrze kombinuję?
metzli 2012-06-07 11:58:55.876

Dlaczego to ciasto nazywa się "keks"? Z bakalii to tam są tylko rodzynki, co to za keks???
~Olalalala 2011-12-21 00:00:26.254

Przepis poszedł do schowka. No... muszę go wypróbować! Tak kusząco wygląda. Ponadto przygotowanie go też nie nastręcza trudności! TO lubię!
Dana 2011-11-27 13:56:22.44

Pyszności !
Jeden z hitów świątecznych
Zamiast jogurtu dałem mleczko sojowe waniliowe
Mnnniam !
:)
Simao 2011-01-05 15:39:11.888

Majka, spróbuj! Ja za kus-kusem nie przepadam, a i tak mi pasuje :) Kus-kus przejmuje smak tego, w czym jest namaczany, więc co tu ma nie pasować? :)
Jakby co, to można użyć zamiennie kaszy jaglanej. Margot Es testowała ten wariant i na facebooku napisała: "Tak, była całkiem niezła. W każdym razie polecam wariant z kaszą jaglaną dla wielbicieli delikatnie 'wilgotnego' ciasta."
patrycccja 2010-05-16 13:04:49.4

Czy trzeba koniecznie dodawać do tego kuskusa? Lubie go ale chyba jakoś mi do tego nie pasuje.
majka 2010-05-15 23:37:28.289

Kuskus ma być zdecydowanie suchy - namięknie od jogurtu.
patrycccja 2010-04-05 15:32:24.822

A czy kuskus trzeba najpierw namoczyc?
czy suchy wymieszac z jogurtem tylko ?
~vela 2010-04-02 20:16:54.246

Fakt, jest pyszne :) Takie kokosowe! Bardzo mi smakuje chociaż za kuskusem nie przepadam. I jak śmiesznie się je robi :D Dałam 4 jogurty sojowe Ala (evergreen.pl) - najlepiej nadają się morelowy i brzoskwiniowy, bo są jasne, a kokos w końcu kojarzy się z bielą.
Jedna uwaga - ciasto należy wstawiać do NIEnagrzanego piekarnika. Pierwszym razem go nagrzałam i ciasto się dość konkretnie przyrumieniło, zupełnie niepotrzebnie. Chociaż innych negatywnych skutków nie było - nic się nie przypaliło ani nie wysuszyło zanadto, za to było bardzo zwarte i można go było dowolnie przekładać bez żadnego chłodzenia :)
patrycccja 2010-03-14 15:51:53.239

hmmm, chetnie wyprobuje, musi byc pyszne
katasza 2009-07-29 12:51:35.552

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas