7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
<< powrót do przepisu
Tarta kokosowa- Komentarze do przepisu -
Czy mleko kokosowe może być w temperaturze pokojowej? Zazwyczaj przed ubijaniem schładzam je w lodówce przez kilka godzin.
cyla91 2017-09-17 15:05:33.837
Jakiej średnicy użyłaś formy do pieczenia?
~Jarmush 2013-10-24 11:35:22.08 Tarta jest po prostu PYSZNA! Ja musiałam zużyć dwie puszki mleka kokosowego. Zamiast migdałów - dałam świeże owoce. Ten przepis jest genialny, jeden z moich ulubionych. Kruche ciasto robiłam po raz pierwszy i wyszło przepyszne. koszka 2013-09-22 11:29:57.987
Wygląda przepysznie :)
A od purystów językowych: odmienia się ,,dla miłośników kokosa" :) ~Elora 2013-09-17 21:46:33.041
Kurcze, nie mam pojęcia dlaczego. Zazwyczaj w takich kremach ubijam tylko stałą część mleka, ale pamiętam, że w tym przepisie ubijałam razem z "wodą" i wyszło bardzo dobrze. Dodatkowo wiórki kokosowe pomagają zagęścić krem. Mam nadzieję, że mimo niepowodzenia tarta smakowała :)
Nula 2013-05-30 12:53:53.684
Spód pod względem konsystencji wyszedł bardzo dobry, choć dla mnie za słodki. Dałam trochę mniej niż 2 szklanki mąki i łyżkę wody, dodałam też pół łyżeczki soli. Niestety, krem mi się nie udał - ubijałam i ubijałam, ale ciągle w misie robota było mleko. To na pewno nie wina miksera (nigdy mnie nie zawiódł), więc może mleka? Użyłam tego z firmy Kier, po otwarciu było bardzo gęste. Ostatecznie mleko ugotowałam z agarem i zrobiłam tartę z kokosowym ptasim mleczkiem ;)
nasse 2013-05-30 11:31:28.199 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
cyla91 2017-09-29 12:09:06.208