7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
<< powrót do przepisu
Babeczki marchewkowe z kremem 'serowym'- Komentarze do przepisu -
Rewelacja :) Zrobiłem z mąki orkiszowej i dałem (przez przypadek ;)) troszkę więcej goździków i wyszły idealne :) Świetny przepis ;)
jprze 2014-01-30 19:47:21.989
Cieszę się, ze smakują. :)
Ostatnio nieco zmodyfikowałam przepis i odciśniętą wodę/sok z marchewek wymieszałam z mlekiem (mleka dodałam tyle, by nadal była to jedna szklanka płynu). Wyszły super! Olexy 2013-10-19 20:33:14.786 zrobiłam je, z drobnymi modyfikacjami: mąkę dałam pełnoziarnistą i owsianą, pół na pół. zamiast cukru - słodzik do pieczenia (bez aspartamu), łyżka, a i tak wyszły słodkie, no i wrzuciłam jajko, bo spożywam. przepyszne,uwielbiam marchewkowe muffiny!! :) następnym razem dodam jeszcze orzechy i rodzynki. majczi 2013-10-17 22:17:45.439
wyszły przepyszne! niestety zapamiętam je na dłużej, gdyż mój blender dokonał żywota podczas robienia kremu... kolejny ukręcałam ręcznie.
emme 2013-09-28 11:02:39.204 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Pycha!
Druga porcja dopiero się piecze, a pierwsza jeszcze gorąca, co nie przeszkadza przecież spróbować. :)
Marchew utarłam, część grubo, nie miksowałam, nie odlewałam soku; dorzuciłam nieco dmuchanego amarantusa oraz - albowiem domownicy przepadają - sporo ziaren dyni. Nieco przesłodziłam smakowym mlekiem sojowym, ale jakoś to zniosę. ;)
Dobrze wyrosły i pysznie smakują, słowem wchodzą na stałe do domowego repertuaru warzywnych słodkości.
Teraz jeszcze tylko krem, który wypróbuję z ciekawością. Czy można go jakoś dosmaczyć na kwaśno? Przerobić na "lukier" cytrynowy?
chez_paulina 2015-11-25 16:16:55.317