7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Malezyjski sos z orzechów

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Mi ten sos smakuje z gotowanymi brokułami. Ale polecam do szaszlykow z tofu!
OlaKuczara 2013-10-29 18:09:24.904

Aha, jeszcze napiszę, że najpierw prażyłam lekko zmielone orzechy i słonecznik, a następnie dodawałam resztę, bo lubię aromat prażonych orzechów. Na samym końcu dodawałam wodę dla regulacji płynności.
Luna7 2013-07-27 15:18:11.558


Dobre, dobre! Robiłam już parę razy, za każdym bez ziemnych, bo nie kupuję, zamiast nich dałam słonecznik. Ostrej papryki nie dawałam do całości, bo tata nie lubi. Połączenie kurkumy i cynamonu uważam za szczególnie udane, sama całość jeszcze odrobinkę dosoliłam, a cukru żadnego już nie dawałam, nerkowce są wystarczająco słodkie same w sobie.
Podawałam do warzyw z ziemniakami (a potem z kaszą) jako sos.
Robiłam kiedyś budyń z nerkowców i zauważyłam, że po podgrzaniu ładnie gęstnieją ;)
Luna7 2013-07-27 15:16:37.591

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas