7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Żółty "ser" z nerkowców, który się ładnie roztapia

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Czy ta pasta miso jest tutaj konieczna? albo czy można ją czymś zastapić?
~Asia 2016-07-23 12:42:56.687

@Marika,
Przede wszystkim żelatyna nie jest wegetariańska...
Lilly Lill 2016-07-22 15:52:57.877

Czy można zastąpić czymś innym agar? Myślałam o żelatynie ale nie wiem czy się sprawdzi
~Marika 2016-07-13 00:55:15.932

Patrycja, dopiero teraz zauważyłam Twoje pytanie ;) Tak, użyłam jasnego miso.
Nurkan 2013-08-30 00:00:11.256

Zrobiłam i ja ;) Na kanapkach jest przepyszny! :)
1.bp.blogspot.com/-7rmyZ2kN06w/UbdehlKACYI/AAAAAAAAA_s/fkXYJx92Itw/s1600/serro.jpg
nanak 2013-07-31 13:00:33.302

Nurkan, czy na pewno użyłaś jasnego miso? Czym jaśniejsze tym delikatniejsze w smaku.
patrycccja 2013-06-30 08:57:41.735

Sleep lover, dziękuję, nie namaczałam :D a oto mój "syr": https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/1003414_503191159752736_614248283_n.jpg , pozdrawiam!!!! :)
~Marta 2013-06-21 11:35:55.277

Marta: nie, nie trzeba namaczać orzechów :)
Nurkan: to pewnie zależy od rodzaju miso, ja nie czuję wyraźnie jego smaku - raczej jest wkomponowany w całość.
sleep lover 2013-06-20 18:21:09.628

Hej, a należy namaczać nerkowce przed, czy nie? :)
~Marta 2013-06-20 16:56:47.057

Zrobiłam dokładnie wg. przepisu i wg mnie smak miso zdecydowanie dominował i nie podobało mi się to (chociaż miso ogólnie lubię). Następnym razem dodam znacznie mniej miso i myślę, że wtedy będzie super. :) Topi się faktycznie dobrze, idealny do tostów czy zapiekanych kanapek! do pizzy pewnie też, ale tej opcji jeszcze nie wypróbowałam ;)
Nurkan 2013-06-18 20:35:15.629

Kacowski: hmm, ja bym nie eksperymentował z rodzajem orzechów - większość wegańskich serów jest właśnie na nerkowcach, musi to mieć jakieś uzasadnienie; widziałem też sery z migdałów, ale zupełnie inne niż ten.
martina: myślę, że miso można właściwie pominąć i dodać więcej soli. miso oprócz słonego daje też słodkawo - zgniły posmak (nie brzmi to dobrze, wybaczcie, ale tak postrzegam udział miso w tym przepisie ;)). sos sojowy może zupełnie zmienić smak, nie wiem, czy nie zdominuje smaku płatków drożdżowych.
sleep lover 2013-06-12 00:39:56.477

A miast nerkowców inne orzechy (np migdały, włoskie czy jakie tam) szkód nie narobią?
~Kacowski 2013-06-09 20:42:27.88

Wyszło wspaniałe,choć dawka tłuszczu jest spora :))
KKKG 2013-05-30 08:29:40.179

czy zamiast miso można dodać sos sojowy? Też jest słony...
martina 2013-05-24 13:52:36.989

A ja w życiu płatków drożdżowych nie jadłam i...nie widziałam. Więc czas poszukać, bo przepis mnie kusi! :D
nanak 2013-05-24 10:37:58.891

magdalena: pastę miso można kupić w sklepach ze zdrową / orientalną żywnością i w sklepach internetowych, w sieciówce raczej nie uświadczysz. poza tym wydaje mi się, że nic by się nie stało, gdyby pominąć miso (chociaż wtedy dobrze by było dodać nieco więcej soli).
sleep lover 2013-05-24 02:13:29.895

Gdzie mogę kupić miso? Jest dostępne w jakiejś sieciówce?
~magdalena 2013-05-24 00:13:31.954

Wow. Wow... Nie tęsknię za serami, ale aż sama mam ochotę zrobić ;) Zwł. że są i płatki drożdżowe i miso, które uwielbiam!
patrycccja 2013-05-23 21:50:35.411

wow, kosmos *_*
efedrina 2013-05-22 09:37:29.788

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas