7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
<< powrót do przepisu
Wuzetka- Komentarze do przepisu -
Ehhh zawsze muszą coś dodać. W ogóle są na rynku jakieś 100% "czyste" mleka? Tzn. takie dostępne u nas w sklepach, bo przez internet pewnie kupi...
Nula 2013-07-11 18:11:58.889
Mleko kier zawsze używałam i było ok. Za każdym razem wychodziło. Ostatnio z przyzwyczajenia wzięłam nie sprawdzając składu i krem mi nie wyszedł. Jak się okazało zmienili skład i są już jakieś emulgatory. Ja więcej nie kupię albo przynajmniej skład sprawdzę i tak też radzę. Pozdrawiam
veganjihad 2013-07-11 17:27:45.616
Ja nigdy nie używałam mleka Kier, szczerze mówiąc nawet nigdy go nie widziałam w sklepie. Zawsze używam mleka z Lidla, z azjatyckiego tygodnia. Pewnie nie ma idealnego składu, ale zdecydowanie lepszy od tego powyżej. No i zawsze wychodzi mi z tego mleka. Raz użyłam innego i to była katastrofa :)
Nula 2013-07-11 15:39:41.084
Hm, a ja nie mogę znaleźć tego mleka Kier, które tak zachwalacie ;/ Nie wiem, co jest napisane na opakowaniu, ale tutaj www.frisco.pl/pid,14250/n,KIER--Mleko-kokosowe/stn,product w podanym składzie jest sporo śmieci.
martina 2013-07-11 14:54:01.468
Veganjihad, zdecydowanie tak. Przede wszystkim nie może w nim być emulgatorów (m.in. mono i diglicerydów kwasów tłuszczowych, które w ogóle mogą nie być wege). Rolą emulgatorów jest utrzymanie jednolitej konsystencji, więc uniemożliwiają lub bardzo utrudniają rozwarstwienie mleka na część stałą i płynną.
patrycccja 2013-07-11 12:24:59.801
Kilka razy się nacięłam na mleko kokosowe. Według mnie żeby krem się udał (ładnie ubił itp) to mleko kokosowe musi mieć w składzie tylko kokos i wodę. Bez dodatków chemicznych itp. ps. Ciasto wygląda super! :)
veganjihad 2013-07-10 17:41:14.347
Nie poddam się na pewno, będę próbowała, bo smakowo wyszło cudowne.
Przepisy Twoje są fantastyczne. Odkryłam Twój blog: weg-anka.blogspot.com i... się zachwyciłam. Pozdrawiam serdecznie! ~aśta 2013-06-30 11:35:38.101
Dziwne... wszystko zrobiłaś poprawnie, nie wiem dlaczego tak się stało. Sporo może urosnąć, nawet dwukrotnie. Może forma była ciut za duża i przez objętość był płaski? Moja blaszka była mała, miała chyba 22 cm, więc ciasto było wyższe.
Ale trudno, mnie też niejedno ciasto nie wyszło :) Powodzenia i nie poddawaj się ;) Nula 2013-06-29 20:53:03.398
Dałam wszystko:
mąka pszenna 650, cukier puder, łyżeczka płaska sody, kakao, olej słonecznikowy, mleko sojowe naturalne i ziarenka laski wanilii. Piekłam w tortownicy 26 cm. Pierwszy raz robiłam biszkopt wegański, może oczekiwałam zbyt wiele? Wcześniej te "tradycyjne" rosły mi rewelacyjnie. A ile wyrosnąć może wegański? P.S. Uczę się - weganka od miesiąca ~aśta 2013-06-25 08:46:47.418
Dziwne :/ na pewno nie pominęłaś któregoś składnika? Może blacha była za duża o biszkopt nie wyrósł odpowiednio?
Nula 2013-06-24 16:50:47.88
Zrobiłam z dzieciaczkami w sobotę, na Dzień Ojca, ale nie bardzo nam się udało :(
Nie wiedziałam jaka ma być konsystencja biszkoptu - nie wyrósł wcale. Niby się upiekł, ale coś z nim było nie tak. Mleko dałam sojowe z Biedronki. Kremu z dwóch puszek wyszło mało i nie bardzo się ubił. Mleczko było takie: sklep.kuchnieswiata.com.pl/product-pol-110-Mleczko-kokosowe-400ml-.html dobrze schłodzone i tylko stała część. Mam nadzieję, że następnym razem się uda ;) ~aśta 2013-06-24 15:25:57.603
Np. sojowego, ryżowego, owsianego, kokosowego... tylko na opakowaniach będzie napisane "napój/drink sojowy/ryżowy", ale to jest to. Sojowe można dostać w Biedronce. Wszystkie można też zrobić samodzielnie, przepisy są tu, na Puszce :D
Luna7 2013-06-13 15:32:29.925 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Nurkan 2013-07-13 10:39:47.698