7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Tarta jaglana z botwinką, szparagami i twarogiem migdałowym

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Siedzi w piekarniku z młodą cebulką i botwinką, spód gryczano-jaglany, śmietana słonecznikowa :)
Luna7 2013-07-02 13:42:02.939

No właśnie, mi się wydaje że sporo rzeczy można wrzucić zamiast szparagów. Np. fasolkę szparagową, coby daleko nie szukać ;D albo kalarepkę pokrojoną w słupki, brokuła czy kalafiora, a nawet być może - jeśli ktoś lubi - brukselkę. Może zielony groszek też by się sprawdził... albo cukrowy. Marchewka chyba za słodka i być może za twarda... ale dla testu też można kilka plasterków wrzucić gdzieś z boku :)
patrycccja 2013-07-02 12:08:44.752

Właśnie rozważałam zamiast szparagów różyczki kalafiora ;) Albo może młodą cebulkę... no nic, pokombinuję jeszcze ;)
Luna7 2013-07-02 12:01:07.941

@Luna7
Szparagi mogą być oczywiście białe, można je też pominąć i dać podwójną porcję botwiny albo dodać pora.
@TNT
Cieszę się, że spód z jaglanki posmakował:)
readeat 2013-07-02 11:45:55.278

Ooo, brzmi zachęcająco... jak myślicie, da się zamiast zielonych szparagów użyć białych, czy lepiej kombinować z jakimś innym zastępnikiem (albo dać samą botwinkę, tylko więcej)?
Luna7 2013-07-01 22:46:00.837

[Na wstępie zaznaczę, że nie zrobiłam tarty wegańskiej, choć opierałam się na tym przepisie]
Spód z jaglanki to genialne rozwiązanie! W smaku i kolorze wygrywa z tradycyjnymi spodami.
Jako, że nie mogłam dostać zielonych szparagów, wypełniłam tartę cukinią pokrojoną za pomocą nożyka do warzyw w cieniutkie paski. No i oczywiście posiekaną botwinką. Poza tym nie miałam czasu by namoczyć migdały, więc "masę scalającą" stanowiła mieszanka mleko+jajo, a przyprawy już wg. przepisu.
Podczas pieczenia mocno wyschły brzegi z kaszy, więc podlewałam je wodą, dzięki czemu były bardziej miękkie.
Efekt? Powalił mnie na kolana. Tarta podana z sosem czosnkowo-jogurtowo-awokadowym była przepyszna! Niemniej - najbardziej przyjazna dla uzębienia i najlepsza w konsystencji była następnego dnia, po podgrzaniu na parze! MNIAM ^^
TNT 2013-07-01 12:29:36.136

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas