7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
<< powrót do przepisu
Żółty ser z migdałów, który wspaniale się roztapia- Komentarze do przepisu -
Drożdże nie zmieniają konsystencji, tylko dodają przyjemny, serowy posmak (w chrupkach "serowych" często używane są jako dodatek smakowy).Ppoza tym są delikatnie słone, więc jeżeli nimi nie dysponujesz, to mocniej dopraw masę. Tym niemniej, płatki drożdżowe polecam, bo są pyszne :)
nasse 2013-06-27 09:58:16.371
Mam pytanie, czy konieczne są drozdze? Czym je zastąpić, jesli w ogóle?
~M. Nowak 2013-06-26 22:43:58.935 Zrobiłam i wyszło. Co więcej, wyszło całkiem smacznie, choć dla mnie zbyt delikatnie - wolałabym trochę więcej soli i płatków drożdżowych. Kurkuma dała żółty kolor, ale naprawdę toksyczny i chorobliwy... Ser wygląda niezbyt ładnie. Co więcej, nie stwierdziłam roztapiających się właściwości. Po podgrzaniu mięknie i jest przyjemny w smaku, ale nie rozpływa się. Jeśli będę powtarzać, to bez kurkumy - wtedy będzie wyglądał jak mozzarella i nada się na pewno do wegańskiego caprese. nasse 2013-06-26 21:04:52.046 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~M.Nowak 2013-06-27 10:47:34.686