7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
<< powrót do przepisu
Sos cebulowy orientalny (do słoików)- Komentarze do przepisu -
W opisie (pod nazwą sosu) napisałam do czego można wykorzystać :D Podsmażona cebulka jest dominująca. Moja mama nie wiedząc z czego jest sos nie wyczuła banana. Sos dobrze łączy się z ostrzejszymi lub kwaśnymi daniami (bo sam jest dość delikatny). Będzie pasował do ryżu z ostrym sosem pomidorowym, jak i naleśników ze słodkim nadzieniem orzechowo-daktylowym, czy kanapki z masłem orzechowym. Można dodać trochę do buraczków tartych, potrawki warzywnej, kotletów sojowych zamarynowanych w occie.
martina 2013-10-08 15:13:30.892
Zaciekawił mnie ten sos. Gruszki i cebula to świetne połączenie. Jadłam kiedyś chutney właśnie z takiego zestawu (i imbir tam też był).
Ten banan mnie tylko jakoś zniechęca... Jaki to ma smak i do czego to potem jeść? ~Marta 2013-10-08 14:19:16.651 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Zjedliśmy z naleśnikami z masłem orzechowym (rzeczywiście pasuje), ale nie na słodko. Jeden słoiczek mam jeszcze w lodówce. Mam nadzieję, że przez parę dni się nie popsuje. Przetestowane też jako sos do sojburgerów w bułce z sałatą i pomidorem do pracy. Wszystkim mówiłam, że jem sos bananowy, ale oni już są przyzwyczajeni do moich dziwactw ;-)
~Marta 2013-10-15 01:17:59.032