7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Surowy mus z żurawiny z Lubelszczyzny

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Żurawina na kwas benzoesowy i zakwasza organizm podobnie jak śliwki, borówki i maliny
~Megi 2014-10-17 16:36:15.71

Żurawina ma dużo szczawianów, albo jakiś tego typu substancji, które nie są dobre dla kości, stawów.
~Amatorka 2014-10-16 17:13:22.81

Zrobiłam! Wyszły mi 4,5 "dżemówek". Chętnie zrobiłabym jeszcze, ale w sklepach nie maja już słoiczków. Ten mus jest naprawdę super! Z czekoladowym deserem sojowym - wprost boski...
Dana 2014-10-14 15:38:18.323

Patrycja, jak zwykle miałaś rację, mus ściemniał. Próbowałam go rozcieńczonego wodą, jadłam na grzankach, jako dodatek do placków, owsianki i kaszki, ale najpyszniejszy jest wmieszany w mleko sojowe. Smakuje trochę jak jogurt pitny ;)
nasse 2013-11-07 13:25:46.239

Nasse, u mnie też tak było, ale jeszcze ci ściemnieje. Teraz jest w nim masa maleńkich bąbelków powietrza, które wmiksowały się podczas blendowania i rozjaśniają całość :)
patrycccja 2013-11-06 15:17:22.93


Ten mus jest przepyszny! Zrobiłam z żurawiny wielkoowocowej, przez co jest bardziej różowy niż czerwony. Mam nadzieję, że wytrzyma trochę czasu w lodówce, bo wyszło go sporo :)
nasse 2013-11-05 20:00:08.214

Ewa 58, no tak, o to właśnie chodzi :) Oczywiście nie pasteryzujemy - sprawę załatwia cukier i chłód. Pierwszy raz robiłam, więc nie wiem ile dokładnie wytrzymują. Ja robiłam na przełomie września-października i cały czas mus wygląda i smakuje tak samo :)
patrycccja 2013-11-05 19:48:28.943

A na zimę jakoś to można w słoiczki?
~Ewa 58 2013-11-05 14:00:25.44

Ładne zdjęcia! Aż chciałoby się sięgnąć po słoiczek...
Dana 2013-11-04 19:23:35.91

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas