
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
<< powrót do przepisu
Świąteczny tofurnik pomarańczowy na spodzie ciasteczkowym- Komentarze do przepisu -
gdzie te ciastka mozna kupic???
~kass 2014-09-23 17:37:05.737
Można spokojnie dodać zamiast budyniu mąkę ziemniaczaną i, przykładowo wanilię lub esencję waniliową. Czekam na kolejne przepisu na tofurniki, np. z sezonowymi owocami :-)
~bożka 2014-06-29 17:09:29.508 ![]() orzechova 2013-12-22 11:41:25.419 ![]() Luna7 2013-12-14 02:04:55.115 ![]() orzechova 2013-12-12 11:40:16.966 ![]() A ja uwielbiam kokosowy aromat, śmietankowego jakoś nie polubiłam, sztucznych przeważnie nie używam, więc pewnie nic z tym bym nie zrobiła, a może podkreśliłabym wanilią... mmm... pomarańcza, kokos i wanilia, pycha ;) Każdy ma swoje smaki ;) Luna7 2013-12-11 23:22:18.709
Luna7 aromat śmietankowy używany powszechnie w budyniach nie jest aromatem naturalnym, a aromatem identycznym z naturalnym, czyli chemicznym. Chcąc rozwiać Twoje wątpliwości napisałam do kilku najpopularniejszych producentów budyniów śmietankowych i dzisiaj dostałam odpowiedź, że budyń śmietankowy jest odpowiedni dla wegan i wegetarian oraz nie zawiera naturalnych aromatów. Podejrzewam, że samo także w przypadku budyniów o innych smakach, aromaty sztuczne. Oczywiście można zastąpić sobie proszek budyniowy mąką ziemniaczaną, ja użyłam takiego budyniu aby uzyskać delikatny aromat śmietankowy i nieco zbić aromat mleczka kokosowego.
mniumniu 2013-12-10 15:27:28.231 ![]() Zastanawia mnie po prostu ten wegański śmietankowy budyń z torebki i tyle. Chyba przy najbliższej okazji sobie takowy na żywo w sklepie obejrzę. Przeważnie te półki omijam z daleka, bo budynie, kiśle i galaretki jak już, to robię sama, a nie z papierka. Luna7 2013-12-08 21:30:09.507
zawsze można zrobić budyń samodzielnie, tzn. mąka ziemniaczana + wanilia + cukier (ewentualnie) - nic prostszega, a przynajmniej wiadomo z czego jest zrobiony. Natomiast sernik świetny. Znam i kupuję od dawna produkty Polsoi, ale nie wiedziałam, że z tofu można piec ciasta. Jestem zachwycona i z pewnością będę powtarzać :)
~malka 2013-12-05 17:07:06.284 ![]() O, to u mnie, jak u Patrycji: nawet, jeśli by był, to ze względu na zapach bym nie używała. Luna7 2013-12-05 10:05:52.689 ![]() Śmietankowego budyniu ani aromatu nigdy nie kupuję - choćby dlatego że wg. mnie ich zapach jest okropny ;) Zawsze kupuję budyń waniliowy, ew. bananowy, albo zastępuję skrobią i aromatem do ciast. No i tak czy siak zastanawiam się jak są produkowane. patrycccja 2013-12-04 21:21:04.749 ![]() A tak w ogóle - nie prościej dać te 40 g mąki ziemniaczanej? Zdjęcie przepiękne, przepis kuszący... tylko ten budyń budzi wątpliwości. Luna7 2013-12-03 19:08:34.507 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~x 2014-09-29 08:14:53.439