7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Tęczowy pasztet "bez strat" (z pozupnej włoszczyzny)

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

RenataK, wyszedł ci naprawdę fajnie :) Troche więcej kurkumy do warstwy żółtej i posiekanej zieleniny do zielonej i będzie intensywna tęcza! :)
patrycccja 2016-02-07 10:20:30.675


Mi nie wyszedł tak pięknie, muszę nad tym popracować
RenataK 2016-01-02 20:27:59.239

No proszę, nawet pasztet może być piękny. Zostało mi sporo resztek różnych ugotowanych warzyw i strączkowców, to będę jutro robić. W życiu bym nie wpadła na coś tak efektownego. Jak znam siebie to zblendowałabym wszystko razem z lenistwa :)
~Marta 2014-12-31 01:25:37.64

świetny przepis, w zeszłym roku korzystałam i mimo że pozmieniałam kilka rzeczy to był super bazą na pomysł, w tym roku też skorzystam :)
misia 2014-12-07 16:48:14.177

Fenomenalny pomysł! Smaczny i efektowny np. na święta lub przyjęcie.
gosiaprzemek 2014-04-16 13:13:53.924

@psychogirl , dzięki! :D Przyznam, że nie mogę się nacieszyć tym pasztetem :)
@Dzolw, manna jest jako zagęstnik do warstwy białej, więc polenta nie bardzo, bo ją zażółci, ale cokolwiek innego białego będzie ok. Np., ta jak dopisałam, płatki owsiane (całe lub zmielone na mąkę). Inna opcja to dodać więcej mąki ziemniaczanej albo jakiejś fasolowej lub z ciecierzycy. Płatki drożdżowe oczywiście że można pominąć! Z obowiązkowych przypraw właściwie jest tylko sól, pieprz, kurkuma. Reszta to po prostu spis tego, czym ja przyprawiłam pasztet - ale to tylko podpowiedź, pomysł, a każdy może przyprawić pod siebie :)
patrycccja 2013-12-23 15:37:08.687

Wygląda znakomicie!
psychogirl 2013-12-23 15:33:14.961

Czy mannę można zastąpić polentą oraz pominąć płatki drożdżowe? Chętnie zrobiłabym pasztet na święta a już nigdzie nie dostanę tych składników.
~Dzolw 2013-12-23 15:20:48.022

O, Misia, jak najbardziej, zamrażać wręcz należy, co by był również na później :) Odmraża się go powoli, po prostu przestawiając do lodówki. Co więcej z moich doświadczeń wynika, że pasztet z włoszczyzny znosi długie mrożenie (ponad pół roku) o wiele lepiej niż sojowy. Ten drugi po odmrożeniu jest jakby lekko podeszły wodą. Ma subtelnie inną konsystencję, kiedy się go je. Warzywny jest właściwie taki sam jak świeży :) Dlatego sojowy po odmrożeniu często przerabiam na "kotlety" - kroję na plastry i odsmażam. Jest wtedy wyśmienity :)
No właśnie, a ponieważ pasztet mrożę, to nie wiem jak długo można go trzymać w lodówce. Tydzień na pewno.
patrycccja 2013-12-22 22:01:17.603

Ile może stać w lodówce taki pasztet? I czy pasztety można zamrażać? wyszły mi dwie małe formy i raczej od razu ich nie zjem, a nie chcę, żeby się zmarnowały!
misia 2013-12-22 21:54:59.718

Śliczności!
odiga 2013-12-22 17:49:57.881

Na szczęście każdy centymetr z tych 30-tu jest równie piękny ;D
patrycccja 2013-12-20 22:48:49.843

Piękny... szkoda byłoby mi go jeść :)
Dana 2013-12-20 17:18:36.202

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas