7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
<< powrót do przepisu
Ser wegański, który się topi (na grzybku tybetańskim)- Komentarze do przepisu -
Zrobiłam. I tak: faktycznie się topi, ciągnie i przypomina ser po zapieczeniu. My jedliśmy na pizzy. Dla wegan, którzy tęsknią za roztopionym serem to świetne rozwiązanie. Niestety też śmierdzi jak zapiekany ser, a za tym jakoś nie tęskniłam :(
Na przyszłość doprawiłabym masę czymś ostrym. Teraz dodałam tylko soli, kurkumy i słodkiej papryki (dla koloru bardziej niż dla smaku). Dałam podsmażoną cebulę, 1/2 kg ziemniaków i 1,5 szklanki "kefiru tybetańskiego". Wydaje mi się, że ostra papryka albo chilli w proszku byłoby tu na miejscu. Zdecydowanie do powtórzenia, bo proste i robi się błyskawicznie. Tylko ten zapach serowy... ~Marta 2014-06-20 15:39:55.541
A ja się właśnie zastanawiałam, czy kefir sojowy na grzybku tybetańskim można do czegoś użyć, bo taki "sam" już mi się znudził. Zwykle dosładzam czymś i jem z owocami i płatkami kukurydzianymi.
Wypróbuję i zobaczymy co z tego wyniknie. Drogie nie jest i szybko się robi. Zdam relację co i jak. ~Marta 2014-06-20 02:24:13.131 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
patrycccja 2014-06-20 22:02:32.831