7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
<< powrót do przepisu
Wegeciasto owsiane z bananami i bakaliami - bez mąki, jajek i mleka!- Komentarze do przepisu -
A ja polecam dodać płatki zaparzone wrzątkiem i nieco mąki owsianej (zyska na spójności).
~ALA 2014-02-21 23:35:46.453 Bardzo pożywne i zdrowe ciasto.Polecam dodać trochę więcej słodkich bakali,żeby nabrało treści (ja użyłam tylko rodzynek,wiórków,słonecznika i czegoś mi w nim brakowało). Ale ciasto fajne,wilgotne i bardzo syte -samo zdrowie:)Ciekawy przepis. natasha 2011-10-09 05:18:23.765
@StakleneBombone dziękuję za odpowiedz, w najbliższym czasie wezmę się za zrobienie ciacha:)
olciaks 2011-07-05 07:16:49.039
aha! no i bakalie/ platki rzeczywiscie jest dobrze najpierw podprazyc, ja tego nei zrobilam i teraz nalepiej smakuje mi ciasto przypieczone na brzegach.
efedrina 2011-06-06 19:12:07.48
Wiedziona ciekawoscia zrobilam z platkami migdalow, slonecznikiem, dynia, sezamem, zurawina i kakao. Nastepnym razem zblenderuje wiekszosc suchych skladnikow zeby konsystencja bardziej przypominala brownie. ale jestem milo zaskoczona jak na takie ciasto bez ciasta ;)
efedrina 2011-06-06 17:35:47.825
ha, właśnie upiekłam! wyszło całkiem niezłe - wrzuciłam może odrobinę mniej bananów niż w przepisie, zatem zgaduję, że moje jest "cięższe", ale jakoś mu to nie zaszkodziło, pięknie się zrumieniło i generalnie nie mam zastrzeżeń;) ach, dodałam trochę migdałów i zamiast samych płatków owsianych wrzuciłam mieszankę owsianych i razowych płatków, które najpierw zblenderowałam odrobinę.
@olciaks - woda nie jest potrzebna, bo banany po zmiksowaniu robią się płynnym musem, który spokojnie pochłonie wszystkie sypkie składniki. co do blaszki to ciasto przecież nie wyrośnie, więc zakładam, że jakąkolwiek weźmiesz, do której ci się cała masa zmieści, taka będzie dobra. StakleneBombone 2011-06-05 17:40:31.738
rozumiem że "woda" nie jest potrzebna..;)
a w jakiej blaszce(wielkość)pieczecie? olciaks 2010-09-12 06:49:06.342
Ciasto właśnie się piecze, i jeśli jest tak samo dobre po upieczeniu co na surowo... to już nie mogę się doczekać!
Dodałam do niego: sezam, słonecznik, orzechy włoskie i laskowe, rodzynki i żurawinke i płatki migdałowe. ~Ewka 2010-07-30 16:52:01.426
Robiłam już kilka razy, za każdym razem wrzucam inną kombinację bakalii, im więcej ich tam tym lepiej. ;) Jak za pierszym pieczeniem zaniosłam je do szkoły, to nie spróbowałam - wszystko mi wszamali na pierwszej przerwie. :)
sonnentau 2010-05-29 23:16:51.259
za chwilę próba
~Mama Ania 2008-03-19 15:38:25.378
Dobre ciacho. Robiłam je kilka razy. Dodaję do niego jeszcze różne orzechy. Pycha :)
~aventia 2005-10-03 00:00:00.0
Wlasnie robie improwizacje na temat tego ciasta.. dolatuje do mnie jego zapach z piekarnika, zniewalajacy zaprawde ;) Czesc platkow owsianych podrumienilam na patelni z cynamonem, imbirem, miodem i migdalami.. zagestnilam nieco bulka tarta.. zobaczymy co wyjdzie, ale chyba nie doczeka on na reszte domownikow ;D
~ula 2004-04-06 00:00:00.0
Ciasto wypróbowałam. Bardzo smaczne. najbardziej smakowało mojemu 8-letniemu synowi:)))
~Magnolia 2003-06-30 00:00:00.0
znakomity przepis...proste do zrobienia i bardzo smaczne ...polecam
~unplugged 2003-03-22 00:00:00.0 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Dana 2014-04-25 14:26:12.973