7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
<< powrót do przepisu
Zakwas na tradycyjny żurek (z mąki żytniej)- Komentarze do przepisu -
czosnek, owszem, dodac sie powinno. ale do gotowania, a nie kiszenia.
autor anonimowy 2004-02-25 00:00:00.0
Nie prawda, że nie należy wogóle dodawać czosnku. Z tą przyprawą nasz żur będzie miał doskonały smak. Należy również odrobinę posolić.
autor anonimowy 2004-02-18 00:00:00.0
dobrze byloby rowniez lekko posolic. utrudni to zycie drozdzom (a w zurze powinna pojsc fermentacja mlekowa a nie etanolowa na drozdzach).
a jesli ktos chcialby dodac czosnku (bo w niektorych przepisach jest podawany), to nie mozna z nim przesadzic, bo zastopuje wszelakia fermentacje. najlepiej wogole go nie dawac. autor anonimowy 2003-12-10 00:00:00.0 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~żurek 2010-03-31 14:58:41.025