Krymska, bo kombinowana podczas wakacji na Krymie z warzyw, których tam było pod dostatkiem. Bardzo prosta w przygotowaniu, chyba ciężko ją zepsuć. Pyszna!
Naszło mnie, że mam ochotę na sałatkę ryżową z awokado i że na pewno będzie pyszna. Znalazłam w necie kilka przepisów, zrobiłam coś pomiędzy i... wyszło super. Innym razem w ostatniej chwili okazało się, że awokado nie nadawało się do użycia - sałatka i tak była dobra ;)
Jadłam podobną sałatkę w jakiejś knajpie. Nie dość że smaczna, to jeszcze urzekająca wyglądem :) Jeśli użyjemy fasolki z puszki, przygotowanie będzie wręcz ekspresowe.
Bardzo smaczna, szybka, awaryjna sałatka. Nadaje się też na lunch lub wyjazd. Dobrze do niej pasują tosty i kanapki. Co do dodatków to doskonale komponują się smaki konkretne (ogórek kiszony) i słodkie (owoce, papryka). Nadaje się właściwie wszystko co jest chrupiące, świeże i soczyste.
Bardzo pyszny, czekoladowo-migdałowo-alkoholowy, z sokiem pomarańczowym, na spodzie z mielonych migdałów. Pycha! Śmiało można go zaliczyć do wypieków świątecznych. Polecam, nie tylko weganom.