Może to niekoniecznie leczo..może by to nazwać sosem pomidorowo-warzywnym..ale jest naprawdę fajne do słoiczków na zimę:))oczywiście tak normalnie też:)
Szybki pikantny sos idealny zarówno do ryżu jak i do makaronu. Powstał w wyniku opróżniania lodówki. Myślę, że na stałe wkroczy do naszego kuchennego repertuaru.
Są lekkie, pyszne i pożywne. Ja formowałam je w takie kulki jak na zdjęciu, dzięki czemu nie rozpadały się na patelni i łatwo było je obtoczyć w bułce tartej.
Z podanych składników wyszły 2 talerze i jeszcze trochę kotlecików, więc cała rodzina może się nimi porządnie najeść :)
Pyszne kotleciki. Podane w towarzystwie kapusty z koperkiem lub jakiejkolwiek jarzynki będą wyśmienite. Przepis ten pochodzi z mojej "twórczości" kulinarnej. Bardzo polecam dorosłym i dzieciom. Moje dzieci wcinają z wielkim apetytem :)
Przepis dostałam od swojej znajomej z roku (pozdrawiam Ew;)). Stwierdzam, że czegoś tak aromatycznego nie jadłam już dawno. Co więcej, przygotowanie zajmuje maxymalnie 30 minut. Zresztą zachwyt mojego mięsożernego J. jest chyba najlepszym świadectwem na doskonałość tej potrawy.