puszka.pl - internetowy partner International Vegetarian Union
|
Data ostatniego logowania: 2012-05-17 00:00:00.0
Napisz do użytkownika
Pasta z groszku konserwowego z czosnkiem (wegańska)
Jutro zrobię!
babzla
2012-04-20 20:48:32.997
Ciasto marchewkowe - niby piernik (wegańska)
Marchewkę trzeba odcisnąć - wtedy nie będzie zakalca a ciasto najlepsze jest jak postoi przez parę godzin. Daję sodę.
Używam marchewki, która zostanie po soku z sokowirówki.
babzla
2012-04-20 20:47:53.662
Szarlotka Wandy (sypana) (wegańska)
Też daję tylko 2-3 łyżki brązowego cukru i razową mąkę. Dodaję rodzynki i suszone daktyle do jabłek. Zdarza mi się nie co zaburzyć proporcje - nie zastępuję cukru manną czy mąką ale to ciasto i tak zawsze wychodzi. Zdarzyło mi się dodać gorzkie kakao i wiśnie z nalewki domowej (oprócz jabłek), też super!
babzla
2012-04-20 20:45:54.564
Młoda kapusta duszona z czosnkiem i kminkiem (wegańska)
Dodaję sok z cytryny/limonki i kminek (dobry na wzdęcia) plus świeży pachnący koperek ale to na sam koniec. I gotuję zdecydowanie krócej - wolę taką bardzo chrupiącą...
babzla
2012-04-20 20:42:15.709
Tofucznica z wędliną sojową i cebulą (wegańska)
Ciekawy przepis. Nie lubię "wędlin" sojowych i zastąpię większą ilością warzyw. Tofu rządzi!
babzla
2012-04-20 20:40:00.754
|