7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< wróć do wizytówki

camomile : komentarze użytkownika

Basbusa - słodkie, leciutkie, kokosowe ciasto arabskie (bez mąki!) (wegańska)
Zrobiłam teraz to ciasto w wersji migdałowej - wyszło świetne! Polecam dla odmiany :) [zamiast wiórków kokosowych dałam zmielone na 'wiórki' płatki migdałowe, dodałam też trochę oleju z pestek moreli (pachnie mocno migdałowo) i ciut zapachu migdałowego]
camomile 2015-04-06 12:39:47.612

Basbusa - słodkie, leciutkie, kokosowe ciasto arabskie (bez mąki!) (wegańska)
Dobre, smakuje jak kokosanki :) Z tym, że nie nazwałabym go "lekkim", wg mnie bardzo ciężkie, za dużo tłuszczu. Ciekawe czy ktoś próbował zastąpić część tłuszczu czymś mokrym nietłuszczowym?..
camomile 2014-02-14 21:56:36.01

Paluszki "rybne" z tofu (wegańska)
Dzięki za pomysł na to "niby jajko", nareszcie wychodzi mi panierka :)
camomile 2014-01-03 16:19:52.489

Tofu-pasta o smaku wędzonej makreli :) (wegańska)
O dziwo naprawdę przypomina smak wędzonej ryby :) Pychota
camomile 2014-01-03 16:18:40.558

Kawa zbożowa z kardamonem, cynamonem i imbirem (wegańska)
Chętnie wypróbuję, ale jest jeden techniczny problem, z którym już się kiedyś zetknęłam próbując doprawić kawę lub herbatę cynamonem - on się nie rozpuszcza w płynie! I niefajnie pływa po wierzchu.. Chyba że robiąc to w odpowiedni sposób można sprawić, że przynajmniej opadnie na dno??
camomile 2013-09-19 09:40:37.654

Majonez wegański z mleka sojowego (wegańska)
Sekretem gęstnienia majonezu jest niska temperatura. Wszystkie składniki muszą być chłodne, a co najważniejsze - końcówkę blendera należy dobrze schłodzić (1 godzinę w lodówce, lub 15 minut w zamrażalniku). Należy też pamiętać o zasadzie - im więcej oleju, tym gęściej wychodzi.
Przy zachowaniu tych zasad majonez zawsze wychodzi niezawodnie, super gęsty i to w mgnieniu oka!! Nie trzeba tego robić powoli, ani trochę :) W niskiej temperaturze odpowiednia konsystencja pojawia się w ciągu sekund :)
camomile 2013-04-12 18:53:06.143






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas